Banaani-suklaakakku

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

6 kpl Kananmunia
6 dl Sokeria
6 dl Vehnäjauhoja
4 tl Leivinjauhe
2 rkl Kanelia
3 tl Vaniljasokeri
5 kpl Ylikypsää banaania
300 g Margariini sulaa
Kuorute
100 g Margariini sulaa
200 g Suklaa tuorejuusto
1 prk Vanilja rahka
3,5 dl Tomusokeria
1 prk Trösseleitä tai nomparelleja

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit esim. Plenderissä. Lisää reilusti vatkaten vuoronperään jauhoja, banaani murskaa ja sulaa jäähtynyttä margariinia. Paista pohjaa reunallisella uunipellillä 200 asteessa 30 minuuttia. Anna paiston jälkeen pohjan jäähtyä puolisen tuntia. 

 

Kuorrute: 

Sekoita tasaiseksi hieman jäähtynyt margariinisula ja tuorejuusto sekä rahka. Lisää reippaasti sekoittaen seokseen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorute jäähtyneen pohjan päälle ja levitä. Kerroksen paksuudeksi tulee n. 5-10mm riippuen pellin koosta. Ripottele pinnalle trösseleitä tai nomparelleja. Säilytä jääkaapissa, mutta on valmista nautittavaksi heti koristelun jälkeen ja voi olla ettei täten siis jääkaappiin kerkiä :-)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Autoilevakokki
kokeilin ku oli banaaneita ja en keksinyt muuta käyttöä. Yhdistelin eri reseptejä ja voin sanoo että kannatti. Ensimmäinen maistaja yllätty ja sano että oli positiivinen yllätys kun luuli saavansa porkkana kakkua. Seuraava ihmetteli että ompas saatu mokkapaloille korvaava tuote. Pyytelivät reseptiä niin tässä tää nyt on muillekkin :-)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään