Sipulikeitto

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 kg sipulia
2 rkl oliiviöljyä
4 tl sokeria
suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 tl timjamia
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/4 l kasvislientä

Jaa resepti

Ohje

1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kaada isoon kulhoon oliiviöljy, sokeri sekä haluamasi määrä suolaa ja pippuria. 

2. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi siivuiksi. Helppo tapa on esim. tehdä ohuita sipulirenkaita ja leikata suora viilto keskustasta ulkoreunaa kohti. Kaada sipulisiivut kulhoon, jossa on öljy ja mausteet. Pyörittele sipulit mausteseoksessa kunnes ne ovat hyvin maustuneet.

3. Laita korkeareunaiselle uuninpellille leivinpaperi ja kaada sipulit sen päälle. Ripottele sipulien päälle 1/2 dl vettä ja peitä pelti alumiinifoliolla. Laita pelti uuniin ja anna sipulien paahtua tällä tavoin 30 minuuttia.

4. Poista alumiinifolia pellin päältä ja paahda sipuleita vielä 10 min. Tämän jälkeen ripottele sipulien päälle timjami ja paahda sipuleita vielä 20 min välillä sekoitellen. 

5. Ota paahtuneet sipulit pois uunista ja kaada ne isohkoon kattilaan. Laita kattila liedelle kovalle lämmölle ja lisää sekaan kuiva valkoviini. Sekoittele näitä ainesosia pari minuuttia ja lisää sekaan kasvisliemi. Anna keiton kiehua hetki ja vähennä sitten lämpöä. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min kunnes maut ovat sekoittuneet. 

 

Kaada keitto neljään kulhoon ja tarjoile esimerkiksi patongin tai tuoreiden sämpylöiden kera. Sulaneen juuston ystävä voi myös ripotella keiton sekaan emmentaljuustoraastetta. 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 4 Pekoninen Sipulikeitto
  • 2 2 Helppo ja herkullinen Sipulikeitto
  • 2 2 Sipulikeitto
  • 1 0 Sipulikeitto Andreksen tapaan
  • 1 0 Sipulikeitto 22.10.11
  • 2 2 Kanttarellirisotto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään