2 676
2 676

Piian oma omenapaistos

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Pohja sekä muropinta:
300 g voita
9 dl karkea vehnäjauho
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhoa
3 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
(1dl kaurahiutaleita, joka tulee vasta muropäällisen taikinaan)
Täyte:
6 kpl vihreää omenaa, hapahkoja, pirteitä
3 dl fariinisokeria
50 g voita
3/4 dl sokeria
2 rkl kanelia
Täytteen muna-kermaseos:
3 kpl munia ja osa säästetystä pohjaan tulevasta kermavaahdosta
4 tl vaniljasokeria
1 rkl MAITORAHKAA

Jaa resepti

Ohje

Vuoraa n.24x39cm korkeareunainen piirakkapelti leivinpaperilla.

Laita uuni 200 asteeseen.

Sekoita 9dl karkeaa vehnäjauhoja 3tl leivinjauhoa.

Pieni veitsellä 300 g voita toiseen astiaan, lisää siihen 3tl vanilijasokeria ja ½tl suolaa. Kaada vehnäjauho-leivinjauhoseos mukaan ja nypi ne sormin hienoksi raeseokseksi.

Vatkaa 4dl kuohukermaa kulhossa. Lisää siihen 4tl vanilijasokeria. Vatkaa siten, että kerma hieman paksuuntuu. Sekoita sitten kerma nypittyyn taikinaseokseen, siten, että jätät kuitenkin hieman vaahdotettua kermaa kulhoon.

Sekoita nyt pohjalle tuleva taikina varoen, ettei sitkisty. Painele taikina vuoan pohjalle kerrokseksi ja reunoille noin 3cm.

Kuori, pilko vihreät omput, laita ne teflonpaistinpannulle, jossa on sulaneena n.50g voita, sekoittele. Lisää 3dl fariinisokeria, sekoita. Sekä 3/4dl tavall.sokeria. Lisää 2 rkl kanelia (kukkuraa) sekoita huolellisesti nostelemalla. (Kanelin voi halutessa myös sekoittaa sokerin joukkoon).Jätä paahtumaan muutamaksi minuutiksi.

Sillä aikaa sekoita 3 munaa vatkaimella, lisää ne sitten jättämääsi vatkatun kerman sekaan. Laita tähän seokseen myös vaniljasokeria hieman lisää.

Kumaise teflonpannulta paahdetut sokeriset omenalohkot taikinalevyn pinnalle. Murustele nyt pohjasta jäänyttä murotaikinaa pintaan, mutta älä kaikkia, vaan lisää ihan loppuseokselle 1dl kaurahiutaleita. Kun olet sekoittanut sen, lisää tämäkin omenapalasten päälle.

Ihan lopuksi yhdistä jäljelle jäänyt kerma-vatkatut 3 kpl munia sekä 1 kukkura rkl maitorahkaa, sekoita ja kaada tämä kaiken päälle.

Hieman kuulostaa monimutkaiselta vai mitä. Mutta sitä se ei ole!

Heitä koko helahoito uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia.

Itse teen tälle sitten jääkaappiin paiston aikana valkosuklaamoussesta (valmispakkaus jauhe) lievän seoksen, eli runsaaseen maitomäärään tämä moussejauhe ja surrauttelen sauvasekoittimella 3 minuuttia. Laitan jääkaappiin siksi aikaa, kun paistos kypsyy uunissa.

Pidän vaihtelusta, ja suklaamousseseos lievänä maistuu eriltä, kuin tyypillinen vaniljakastike.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 4 Luumu- omenapaistos
  • 2 2 Piian hernekeitto, ½:kg herneitä
  • 3 3 Mökkiläisen omenapaistos
  • 0 0 Extra kaurainen omenapaistos
  • 4 7 Laiskan omenapaistos
  • 3 5 Mummolan omenapaistos 3.4.2015

Kommentit

piia58
Tuntuu monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole, ainakin mielestäni paras omenapaistos, ja kun sen itse tekee niin nam`. Minä haluan pinnan, jossa on myös murotaikinaa, kaurahiutalemurotaikinaa,sekä tietenkin kanelissa ja fariini+sokerissa paahdetut omput, ja vielä haluan päälle kerma+muna+hieman rahkaa ja tästä seoksesta tulee ihana, jonka kaadan kaiken päälle. Minun ja iltatähden herkkua ja ehdottomasti lievällä valkosuklaamoussepussista saatavalla kastikkeen kera! Omppupaistos voi tehdä monella tapaa, mutta tästä tykkään!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään