Persikka-jogurttihyytelö

15 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

keltainen kerros:
1 tkl persikkaa sokeriliemessä (415g)
0,5 dl sokeria
2 dl vettä
8 liivatelehteä
kermainen kerros:
2 tkl persikkaa sokeriliemessä (415g)
1 l laktoositonta hedelmäpommijogurttia
2 dl sokeria
22 liivatelehteä
4 dl laktoositonta vispikermaa

Jaa resepti

Ohje

Soseuta ensin 1 tkl persikoita tasaiseksi soseeksi. kuumenna sokeri ja vesi kiehumispisteeseen, lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet (älä keitä). Lisää seos persikkasoseesen, kaada vuokaan, jos haluat helppoa irroitusta niin vuoraa vuoka kelmulla. Pistä vuoka pakkaseen siksi aikaa kun teet kermaisen kerroksen.

Kun keltainen kerros on hyytymässä, aloita kermainen kerros.

Soseuta 2 tkl persikoita, kaada isoon kulhoon, lisää jogurtti ja sokeri. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet pieneen tilkkaan (2 rkl) kuumaa vettä. Kaada se hyvin sekoittaen jogurtti seokseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti nostelleen jogurttiseoksen sekaan.

Lisää kermainen kerros keltaisen kerroksen päälle vasta kun keltainen kerros on hyytynyt, pakastus nopeuttaa tätä toimintaa.

Kun olet kaatatanut kermaisen kerroksen vuokaan peitä kelmulla ja pistä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään tai nopeutettuna pakastimeen 4 tunniksi. Jos käytät pakastinta niin muista ottaa ajoissa esille, ettei hyytelö ole jäässä vaan hyytelömäinen :)

Kumoa tarjottimelle (voi tehdä hyvissä ajoinkin, ei nurise siitä), voi koristella kermaruusuilla ja persikkaviipaleilla ja sitruunamelissalla hienompiin tilaisuuksiin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 7 Banaani Fudge Manteli Kakku
  • 6 4 MangoTuorejuustoKakku
  • 3 1 Broileri-ohravuoka
  • 2 1 Sitruuna Valkosuklaa Panna Cotta ja Mustikkoita / Puolukkoita
  • 0 1 Juhlava persikkarahka
  • 1 5 Hyytelökakku piparipohjalla

Kommentit

Syysneiti
Tämä resepti kehittyi eräästä ravintolakoulun ohjeesta ja loppujen lopuksi on tullut korvaamaan perinteiset kermakakut, lasten ja aikuisten taattu suosikki.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään