Suklaakakku omenahillolla

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

150 g tummaa suklaata
150 g voita
dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
tl leivinjauhetta
4 munaa
dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Väliin
½ dl omenamehua/maitoa
1½-2 dl omenasosetta/omenahilloa
Päälle
2 rkl voita
50 g tummaa suklaata
mantelilastuja

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja jauhota 18-20cm halkaisijaltaan oleva (irtopohja)vuoka.

Sulata vesihauteessa suklaa ja voi sekoittaen ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Erottele eri kulhoihin keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset sekä sokeri ja vaniliinisokeri. Lisää keltuaisvaahtoon suklaa-voiseos sekä jauhot siivilän läpi ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kääntele viimeisenä valkuaisvaahto varovasti joukkoon niin, että ainekset sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 50-60min. Kokeile koktailtikulla kakun kypsyys. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se terävällä veitsellä keskeltä vaakatasossa halki. Nosta lastan avulla päälimmäinen osa pois ja kostuta toinen puoli omenamehulla/maidolla. Lusikoi tämän päälle hilloa/sosetta ja laita kansi päälle. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään vaikka seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute vesihauteessa sulattamalla voi ja suklaa. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Kuorrutetta tulee vain sen verran, että se peittää kakun päällisen. Kaksinkertaista annos jos tahdot sen valuvan reunojen yli. Ripottele päälle mantelilastuja/kookoshiutaleita/pähkinärouhetta/nomparelleja...

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään