Kiinalaista possua herkkusienillä ja bambunversoilla

4 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

500 g Ohuita kassler suikaleita
200 g Herkkusieniä
1 tlk Bambunversoja
1 Punainen chili
2 Kevätsipulia
2 dl Vettä
2-3 rkl Ruskeaa Maizenaa
Marinadi lihalle
1 dl Vaaleaa soijakastiketta (japanilaista)
3 rkl Osterikastiketta
1 rkl Riisiviinietikkaa
4 Valkosipulinkynttä
3 tl Mustapippuria

Valmistusohjeet

 1. Leikkaa kasslerista poikkisyin todella ohuita suikaleita, 2 kertaa pekosiivun paksuisia, kooltaan noin 5x5 cm kokoisia tai isompia suikaleita (Suikaleet kutistuvat paistattaessa ja hauduttaessa)
 2. Laita lihat marinoitumaan esim. kaupasta saatavaan läpinäkyvään vihannespussiin. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Heitä lihasuikaleet pussiin, ja kaikki marinadiainekset perään. Puristele marinadiainekset sekaisin pussissa niin, että marinadia on tasaisesti kaikkialla lihoissa. Sulje pussi solmulla mahdollisimman tiiviisti, niin että pussiin jää mahdollisimman vähän ilmaa, ja niin että lihat ovat mahdollisimman tiiviisti marinadin peitossa. Laita jääkaappiin marinoitumaan 2-3 tunniksi. (suikaleet ovat niin ohuita, että marinadi kerkeää imeytymään lyhyessäkin ajassa)
 3. Kun lihat ovat marinoitumassa jääkapissa, viipaloi herkkusienet, bambunversot, chili sekä kevätsipuli. (itse leikkaan aina jaksaessani bambunversot pituus suunnassa pitkiksi ohuiksi suikaleiksi, silloin ne keräävät enemmän makuja ja väriä itseensä)
 4. Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista suikaleet kahdessa erässä voi/öljyseoksessa. Tiedät pannun olevan tarpeeksi kuuma, kun voi ei enää kupli, ja voista muodostunut vaahto on hälvennyt, ja voi on ruskistunut melkein kanelin väriseksi. Paista lihoja pari minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet haluamasi värin pintaan. 
 5. Yhdistä lihaerät pannulle ja lisää vesi, sienet, bambunversot, chili sekä vaaleat osat kevätsipulista, jätä vihreät osat kevätsipulista koristeluun. Hauduta kannen alla tunti tai pari. 
 6. Kun ruoka on valmista, kiehauta vielä kerran, jonka aikana lisäät ruskeaa maizenaa koko ajan sekoittaen sen verran, kunnes sinulla on sopivan paksu kastike. Halutessasi voit lisätä vielä osterikastiketta lopuksi, jolloin kastikkeesta tulee tummempaa ja paksumpaa, mutta VAROITUS! osterikastike on hyvin suolaista, kannattaa olla tarkkana ettei tule liian suolaista. 

Ruoka on valmista! :) Keitä lisukkeeksi Jasminriisiä. 

Toivottavasti pidätte, ensimmäinen lisäämäni resepti :) 

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

 • 8 4 Currykaali herkkusienillä
 • 5 0 possua grillissä
 • 1 2 Lohi herkkusienillä
 • 0 0 Kiinalaista kanaa/kalkkunaa sitruunakastikkeessa
 • 3 0 Kukkakaali-Valkosipulisosekeitto paistetuilla herkkusienillä

Kommentit

Lilith_mist
Tää on mun lemppari. Ei ole tän opittuani tarvinnu käydä enää kiinalaisessa raflassa syömässä ollenkaan, yhtä hyvää tämä omasta mielestä :P