1 924
1 924

Minttu-suklaamuffinit

15 annosta

Raaka-aineet

Ainesosat:
200 g Leivontamargariinia
2 dl Sokeria
3 kpl Kananmunia
2 tl Vaniljasokeria
3 rkl Kaakaojauhetta
3 ½ dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 ¾ dl Maitoa
15 kpl kpl Minttusuklaaraetta
Koristeeksi
Tomusokeria
Muut tarvittavat:
15 kpl Isoa muffinssivuokaa

Jaa resepti

Ohje

Kerhokerralla keskusteltiin:

Muista ottaa leivontamargariini huoneen lämpöön ennen leipomisen aloittamista! Sopiva aika on 15 minuuttia. Älä kuitenkaan ota kaikkea margariinia, ota vain tarvittava määrä, niin sitä ei mene turhaan hukkaan!

Jos paistat muffinit uunissa kiertoilmalla, pidä sitä 15 °C pienemmällä, etteivät muffinit pala tai kuivu niin helposti.

Suosittelemme käyttämään vaniljasokeria vanilliinisokerin sijaan. Vaniljasokerissa on käytetty oikeaa vaniljaa, kun taas vanilliinisokerissa keinotekoisesti valmistettua.

Leivontaohje:

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe, eri kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri sileää.

Kaada puolet taikinasta kippoon, jossa sekoitit äskettäin vehnäjauhon ja leivinjauheen. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe. Yhdistä taikinat uudelleen ja sekoita vain pari kertaa niin, että tulee paksuja raitoja.

Jaa taikina 15 isoon muffinivuokaan, jos taikinaa jää yli, tai sinulla ei ole isompia muffinivuokia, voit laittaa ylijämät useampaan muffinivuokaan.

Paina jokaiseen muffinivuokaan sisälle yksi minttusuklaarae, älä kuitenkaan paina liian syvälle, ettei suklaa sula pohjaan ja sää sinne sitä syödessä. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia 225 °C.

Halutessasi voit ripotella muffinien päälle tomusokeria.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään