Voikukkaviini 25 litraa

Reseptiä katsottu 34 583 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
8 l vettä
6 l voikukkia
(tohtorin dynamiittia) tai karahvi superhiiva
6 kg sokeria
1 kg rusinoita
4 appelsiinia
2 sitruunaa

Ohjeet

Poimi voikukat aurinkoisena päivänä, puhtaalta kasvupaikalta. Nypi terälehdet heti poiminnan jälkeen. Poista vihreät osat tarkkaan pois!!!

Keitä 8 litraa vettä, kaada kukkien päälle. Anna muhia seuraavaanpäivään.

Siivilöi terälehdet pois, purista mehut talteen. Kuumenna kattilassa vettä ja sulata sokerit siihen, joudut varmaan tekemään tämän useampaan kertaan, riippuen kuinka iso kattila on käytössä. (1litra vettä ja 3 kg sokeria vaatii ainakin 5 litran kattilan).

Pese appelsiinit ja sitruunat tosi hyvin ja viipaloi ne. Lisää ne ja rusinat käymissaaviin.

Tohtorin Dynamiitissa on 2 pussia, toinen on hiivaa, toinen ravinteita. Älä välitä pussin ohjeista, vaan tee näin! Laita kumpikin pussi omaan astiaansa, jossa on lämmintä vettä (n.25 asteista) Kaada hiiva veteen hitaasti kokoajan sekoittaen! Sekoita molemmat, hiiva kuohuu aika äkkiä yli, pidä silmällä.

Kaadakylmää vettä käymisastiaan niin paljon, että astiassa on 25 litraa tavaraa. Mutta kokeile kuitenkin että nesteen lämpö on noin25 astetta! Lisää ravinne- ja hiivaseos, sekoita. Laita kansi päälle ja vesilukkoon vettä. Käyminen alkaa noin 10-15 minuutissa.

HUOM! päivitän tätä sitä mukaa kun projekti edistyy!!!

Dynamiittia löytyy ainakin halpakaupoista. TURUSSA ainakin TALOUSPÖRSSI myy tätä. Hinta 2.99. Toinen aika hyvä on TURBO puna-valkoraitanen pussi, mutta se ei ole ihan niin varma mitä TD.

KARAHVI SUPERHIIVA on tainnut tulla dynamiitin tilalle, on yhtä helppo ja tehokas!

1 päivitys: Viini lähti käymään keskiviikkona, nyt lauantai-iltana se lopetti käymisen. Huomenna otan hedelmät pois ja lappoan.

2: Hedelmät poistettu! Anna mielellään levätä pari tuntia, ennenkuin alat lapota viiniä toiseen astiaan. On meinaan huomattavasti mukavampaa, kun ei rusinat tuki koko aikaa letkua, niitä jää viiniin väkisinkin. Aika kitkerää.

3: 3 kertaa lapottu, alkaa olla aikas kirkasta. Maku on muuttunut huomattavasti pehmeämmäksi! Vahvaa tuntuu olevan, voikukan maku tuntuu mukavasti.

4: 4 kertaa lapottu, saa riittää, on ihan tarpeeksi kirkasta. Oli 3 päivää lappoamisten väliä, eikä sakkaa ollut erottunut. Aika vahvaa, hyvä laimentaa appelsiinilimsalla, ettei mene ihan hösseliksi.

Vahvuutta tulee kun antaa käydä kuivaksi. Voi makeuttaa lisäämällä varovasti sokerilientä. ½ kilosta ylöspäin, riippuen kuinka makeaa haluaa. Kokeile ensin pienellä määrällä, lisää varoen. Sulata sokeri pieneen määrään kiehuvaa vettä, anna jäähtyä. Maku muuttuu myös pehmeämmäksi sokerin myötä.

En päivitä enää, viini on valmis! Aikas hyvää, laitan kuvan tarjoiluehdotuksesta", katso ohje Helpotusta Helteeseen.

Eilen avasin pullon, on ollut vuoden säilössä! Olipas hyvää!!!! Hiukan täytyy makeuttaa, oli ihan rutikuivaa, mutta pikkasen sokerilientä niin maku pehmenee! Tänään laitan satsin käymään, voikukat kukkii keltaisenaan!


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.