Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Seitan Ruusunmarjaviini

Reseptiä katsottu 9 385 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g kuivattua ruusunmarjaa
n.500 g rusinoita
n.1 kg omenoita
6 1/2 kg sokeria
Karahvi Käymispakkaus omille marjoillle

Ohjeet

Laita siiviläpussi puhtaaseen käymisastiaan.Kaada marja/hedelmäseos pussiin ja sullje se! (Minä liotin kuivattuja ruusunmarjoja kuumassa vedessä kunnes vesi jäähtyi).

Lämmitä 5 litraa vettä (50-asteiseksi) ja kaada käymisastiaan.Anna mehustua kannen alla muutaman tunnin ajan.

Liota 3 1/2 kg sokeria kuumaan veteen ja kaada sokeriliemi käymisastiaan. Lisää vettä niin,että kokonaismäärä on hieman reilut 20 litraa.

Sekoita hiivaravinne 2desiin haaleaa vettä(25-30 asteista) ja sekoita käymisastiaan. Herätä hiiva haalealla vedellä 15min.(ohjeet on pakkauksessa myös) Tarkista,että viinimehu ei ole kuumaa vaan alle(30astetta) ja kaada herätetty hiiva käymisastiaan. Sulje astia vesilukolla ja ravistele voimakkaasti.

Anna viinin käydä 5-6 vrk.

Kun viinin ominaisuuspaino on 1000-1005 sulata loput sokerit kuumaan veteen ja jäähdytä sopivaksi ja kaada käymisastiaan. Anna viinin käydä loppuun tai sopivaan makeusasteeseen.

Lappoa viini puhtaaseen käymisastiaan ja lisää käymisen pysäytysaineet.

Anna seistä muutama päivä. Lappoa taas puhtaaseen astiaan ja lisää sen jälkeen kirkastusaineet.

Kun viini on noin viikon kuluttua kirkastunut voit jälkimakeuttaa sen tai pullottaa. Viinin voi kypsyttää joko käymisastiassa tai pulloissa.

P.S Käymispakkauksessa on hyvät ohjeet,voit noudattaa myös niitä. Ja siellä on myös vinkkejä säilytyksestä ja koska viini on parasta.


Kommentit

peetu1
Tälläisen laitoin tulemaan. Olen kokeillut ruusunmarjaviiniä tehdä aikaisemminkin ja todettiin hyväksi. Nyt lisään omenoita vähän vain. Tärkeää,että kaikki aineet ja astiat on todella puhtaita! Jäämme odottamaan sitten tämän talven satoa. Muutaman kk:den päästä maistellaan hyvien kavereiden seurassa toivon mukkaan!

Arkiruoan ahertaja

Maukkaita ja edullisia reseptejä kiireiseen arkeen.