Ihana Intian Kana Korma

Reseptiä katsottu 41 080 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1-2 kpl (puna)sipulia
2-4 kpl valkosipulinkynsiä
1 pala tuoretta inkivääriä
3-4 kpl kardemummaa
6 kpl kokonaista neilikkaa
10 - 15 kpl mustapippuria
1 tl jeeraa
3 tl korianteria
1 reilu tilkka öljyä
0,5 tl chiliä
1 kpl kanelitanko
500 g broilerinfileitä ( maustamattomia )
1 prk hienoa tomaattimurskaa
1 prk ruokajugurttia tms

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit haluamasi kokoiseksi silpuksi. Raasta tai silppua inkivääri pieneksi. Sen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehto 1, joka mielestäni kannattaa, sillä maku on parempi, menee näin: kuori kardemummat, laita siemenet mortteliin neilikoiden, pippureiden ja muiden mausteiden (paitsi kanelin) kanssa ja hienonna tasaiseksi. Vaihtoehto 2 on, että sekoitat 2 tl jauhettua kardemummaa, ½-1 tl jauh.neilikkaa, 1 tl rouh. mustaa pippuria, 2 tl kanelijauhetta ja chilirouhetta maun mukaan mausteseokseksi. Mikäli joku mauste ei miellytä, ei tämä mielestäni dramaattisesti muutu, vaikka jättää poiskin.

Mutta jatkuu... Kuullottele sipuleita öljyssä hetki ja lisää mausteseos. Jos käytät vaihtoehtoa yksi, heitä kanelitanko sellaisenaan... Kannattaa hetki sekoitella, jotta maut irtoaa, suosittelen kuitenkin öljyn lisäämistä tarvittaessa, polttaa ei kannata.

Kun mausteet ja sipulit muhii, pilko broisku palasiksi ja heitä sekaan. Alenna lämpöä, lempeä muhiminen maukastuttaa, muhita kypsäksi. Miltei lopuksi heitä tomaattimurska ( jos käy niin, ettei ole kuin kuorittuja tomaatteja purkissa, kannattaa pyöräyttää sauvalla ne hienoksi tai survoa jotenkin tasaiseksi, on vaivan väärtti ) Kuumenna ja sekoittele. Pikkuhiljaa huomaat, että öljy alkaa nousta pintaan... Silloin ollaan jo aika lähellä maalia. Lisää jugurtti vähän kerrallaan. Bulgarian jugurtti toimii, mutta itse käytän ruokajugurttia, viimeksi heitin turkkilaista, sekin oli hyvää.

Riisin kanssa ja hyvää vaaleata leipää, avot


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit