Täytetyt patongit

Reseptiä katsottu 4 626 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Tytär kävi eilen kääntämässä. Oli taas keksinyt uuden dieettiruokaohjelman ja toi mukanaan vain 6 pakettia Baguettes esipaistettuja patonkeja. Yhteensä 12 patonkia, ja tietenkin osasta päivämäärät ummessa. Tuohon olen jo tottunut.

Pakkohan noita oli testailla. Vielä kun olisi parila, jossa nämä voisi prässätä kivasti luttuun ja lämpimäksi paniinityyppisesti. Voihan tuon tehdä parilapohjaisella paistinpannullakin, kevyesti voita ja painaa vaikkapa lastalla tiukkaan kahta puolta paistaessa. Tuollainen taitaa itseltäkin löytyä, mutta menetti käyttöarvonsa induktiolieteen vaihdettaessa.

Uuni 200 astetta. Halkaise patongit valmiiksi veitsellä pitkittäin. Kostuta pinta suihkepullolla tai sivele pullasudilla kevyesti vedellä. Uunissa n. 10 - 11 minuuttia. Voit jättää ne uunipellille liinan alle odottamaan. Itsellä oli lähes tunti ennen toimeen ryhtymistä.

Kivampi käsitellä kun laittaa heti keskeltä poikki. Päällikuori sivuun. Kuvissa esimerkkitäyttönä tomaattikiekot, paprikamajoneesi (Aura), purjokiekot, palvikinkku- ja rosvopaistisiivu, säilykepepperoni, keitetty kananmuna, voileipäpikkelssi ja juusto. Kansi päälle, 200 asteiseen uuniin 5 - 8 minuuttia. Väliin voi vielä laittaa ennen syömistä vaikkapa jäävuori- ja kurkkusalaattia.

Itsellä joskus aikoinaan ostettuja pikaruoka/makkara-annospusseja, helppo tunkea sisälle, helpottaa syömistä.

Näitä nyt syödään jostain syystä muutamana päivänä silloin tällöin. Pitää vielä kokeilla täytteeksi vaikkapa tonnikalaa, tuoretta paprikaa ja kurkkua, sipulia, salamia, paahtopaistia ja pekonia. Voihan tuohon laittaa myös halkaistuja jauhelihapihvejä ja broileria. Pitää vaan miettiä mitkä ainesosat on parempi laittaa vasta uunistaoton jälkeen.

Varsin maukas välipala iltapäiväkahvilla, seuraa ei ollut.

 


Kommentit