TUUVINKI ( imelletty perunalaatikko)

Reseptiä katsottu 7 858 kertaa
20 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 kg jauhoisia perunoita
2 l maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
korppujauhoja
n. 1 rkl suolaa
Määrästä saat 4, 2 litran vuoallista valmista peruna laatikkoa

Ohjeet

1. Keitä perunat kuorineen, mahdollisimman vähässä vesimäärässä, vitamiinien säilymiseksi pienellä lämmöllä kypsiksi (kypsiä kun kuori hajoaa pinnalta).

2. Kuori perunat kuumana, pieni veitsellä jo valmiiksi pienemmäksi silpuksi asitassa.Survo HUOM! käsin, ei yleiskoneella, tarkoitus on että sattumia jää perunaseokseen.

3. Lisää 2-3 kukkua ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita puukauhalla kevyesti perunoiden sekaan. Anna imeltyä n. 3 tuntia huoneen  lämmössä ja lisää loput jauhot kevyesti joukkoon, jatka huoneenlämmössä imellyttämistä yön tai päivän yli, muutaman kerran sekoittamalla välissä.

4. Perunat muuttavat väriä hiukan harmaaksi ja seos muttuu hiukan pehmeämmäksi sekoittaa.

HUOM! Jos seos limaista, on laatikko mennyt pilalle ja silloin todennäköisesti on ollut liian kinteää perunaa, eikä syötävää.

5. Kun laatikko imeltynyt n.10- 12 tuntia lisää maitoa hiljalleen samalla sekoittaen perunaseosta. Tässä vaiheessa voit vielä kokkareita survoa pienemmäksi käsisurvimella. laita maitoa joukkoon niin paljon että saat löysähköä seoksesta, puuron ja vellin välimuoto on hyvä. lisää suolaa, voit myös makeutta ja lisäimeltymistä lisätä 2 lusikallisella siirappia. Älä tee kuitenkaan liialla suolalla laatikosta suolaista, laatikosta kuuluu hiukan makeaa tulla.

 HUOMIO!

TÄSSÄ VAIHEESSA KANNATTA LAATIKKO PAKSTAA,imeltyy lisää pakkasessa. JOS PAKASTAT UUNISSA KYPSENNETTYNÄ TULEE LAATIKOSTA RAKEISTA.

6. Kaada vuokaan, noin puolilleen, koska survos saattaa kiehua hiukan uunissa.Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari nokaretta voita.

7. Paista 125 astetta n. 3-4 tuntia. Kiertoilmauunissa hieman miedompi lämpö ja valmistuu hiukan nopeammin. Valmis kun on pinnalta kullanruskeaa.

 

 


Kommentit

IM58
Maku se on joka ratkaisee !