Halloween Bi Boom Bap

Reseptiä katsottu 4 402 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl Myskikurpitsa
300 g Savukylki
4 kpl Kevätsipuli
1 kpl Hopeasipuli
1 kpl Tomaatti
4 kpl Valkosipulinkynsi
1,5 dl Ohrasuurimo
2 kpl Kananmuna
Lisäksi
Kalakastiketta
Srirachaa
Suolaa
Soijaa
Voita
Kuivattua merilevää

Ohjeet

COOKING WITH KASMIR - Jakso 1 - Halloween

www.youtube.com/jookjointtv

 

Halloweenin kunniaksi; Korealainen kurpitsapyttipannu: "Bi Boom Bap"

Kyseessä siis Bi Bim Bapista vaikutteita saanut pyttipannu eli spydäri. Tarkemmin siis soijavoissa paistettuja kurpitsakuutioita, savukylkeä, kimchiä, pikkelöityä daikonia, kuivattua merilevää, paistettu kananmuna ja srirachaa. Halloweenin kunniaksi korvataan riisi kurpitsalla.

Pikanttina lisänä tuoda vielä yhtenä extra komponenttina kalakastikkeella ja limellä maustettuja kokonaisia ohrasuurimoita, joka toimii "feikkimätinä".

 

 

Soijavoi

 

Kirkasta normaalisuolaista voita. Lisää kirkastettuun voihin vähäsuolaista soijaa 1:1 mittasuhteella. Vatkaa vispilällä tai sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Anna olla huoneenlämmössä.

 

Kurpitsa & Savukylki

*Kuori ja kuutioi kurpitsa. Esikeitä kurpitsaa suolatussa vedessä n. 5min. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla.

 Paista kurpitsakuutiot soijavoissa. Älä sörki kurpitsaa sen ollessa pannulla. Hyvä väri saavutetaan vain maltilla -aivan kuten Teneriffallakin.

*Kuutioi savukylki suurinpiirtein samankokoisiksi kuutioiksi, kuin kurpitsa. Ota pannulta hyvä väri ja laita paistetut kuutiot paperin päälle. Näin saat ylimääräisen rasvan poistettua kyljestä.

 

Feikkimäti

 

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Anna marinoitua 1:1 seoksessa soijaa ja kalakastiketta.

 

Kimchi

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa Kiinankaali reiluhkoiksi palasiksi. Huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta vesi pois ja lisää suola. 

Suolaa voi laittaa melko reilusti. Se huuhdellaan kuitenkin lopuksi pois. Tarkoitus on saada kaalista turhaa nestettä pois ja lisätä makua. Kyseessä on kulmia oikova pikakimchi, joten kaalin suolaamisen ei tarvitse kestää neljää tuntia (joka on suositus). 30-60min riittää. Huuhtele kaali ja purista kaikki neste pois. 

 

Paloittele sipuli reiluiksi lohkoiksi. Tee sama tomaatille ja kuori neljä valkosipulinkynttä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää kalakastiketta ja Srirachaa niin, että saat ajettua paksuhkon tahnan. Kimchin tulisi maistua melko voimakkaasti kalakastikkeelle, joten sitä kannattaa laittaa reilusti. Samoin Kimchissä pitäis olla potkua, joten Srirachaa saa myös laittaa reilusti. Anna oman makuaistisi toimia mittarina.

 

 

Yhdistä tahna, kevätsipuli ja kiinankaali. Sekoita huolellisesti. Anna maustua n.60min. Kimchi on seuraavana päivänä vielä parempaa.

 

Esillelaitto

Sekoita kurpitsa ja savukylki ja aseta lautaselle. Nostele Kimchistä pieniä kekoja lautasen lautasen reunoille. Paista kananmunat "sunny side up" ja nosta kurpitsa-savukylkisekoituksen päälle. Koristele ohueksi leikatulla merilevällä, feikkimädillä, kevätsipulilla ja Srirachalla. Halutessasi voit vielä ripotella annoksen päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.


Kommentit

Kasmir
Muista katsoa Cooking With Kasmir - joka torstai www.youtube.com/jookjointtv

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.