Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Laiskurin NoBake IceCream CheeseCake

Reseptiä katsottu 2 537 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 3 - 6 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Taikina
4 dl jauhoja
½ tl suolaa
1 dl öljyä (tai sulaa margariinia(
2 rkl vettä tai maitoa
Täyte
1 L Jäätelöä maun mukaan
900 g Philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta)
1 kourallinen marjoja, viipaloituja hedelmiä tai marjoja maun mukaan

Ohjeet

Esivalmistelu:

Taikina:

  1. Keskikokoisessa kulhossa yhdistä sekaisin jauhot ja suola.
  2. Sekoita sisään hitaasti öljy ja vesi.
  3. Sekoita kunnes kaikki on varmasti sekaisin ja muodosta palloksi
  4. voitele piiraskulho, laita pallo sen keskelle ja painele taikinapohja kulhoon, kunnes se peittää halutun alueen. Taikina on parhaana ohuena pohjalta.Tästä ohjeesta ei saa hyvää kantta aikaiseksi, joten pohjankaan ei täydy olla täydellinen
  5. tämänjälkeen uuni 190 asteeseen ja pistele haarukalla pohja, ettei kohoa liikaa,
  6. paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Kun pohja on paistumassa kypsäksi, voimme tehdä täytteen, huomaa, että pohja on kypsä kun alkaa saamaan kullanruskeaa väriä.

Täyte:

  1. Ota sulatettu jäätelö kippa ja lisää sen sekaan juusto, sekoita aineet hyvin keskenään
  2. Ota hedelmiä tai muita makuaineita ja lisää ne taitellen kippaan.Voit halutessasi myös ottaa osan sivuun ja laittaa ne vasta viimeisenä.
  3. Lue liivatelehtien valmistusohjeesta miten ne kuuluu käyttää ja lisää ne ohjeen mukaan seokseen. Huom, jos meinaat käyttää sitruunamehua täytteessä, voit kuumentaa liivatelehdet ne mehun sekaan. Näin ollen voimakkaammat maut.
  4. Sekoita rauhallisesti liivatelehti sekaan.

1 + 1 = NAM.

Kun pohja on kypsä, ota se uunista, varovasti irroita pohja piiraskulhosta, ja siirrä se lautaselle. Varovasti kaavi täyteseos piiraskulhoon ja siirrä koko komeus jääkaappiin asettumaan. Anna olla siellä seuraavaan päivään, mutta vähintään 3-4h.


Kommentit

JHawx
Yhdistin tässä kaksi ruokavinkkiäni yhdeksi helpoksi reseptiksi. aikaisemmin annoin vinkkinä miten voit tehdä helposti sulaneesta jäätelöstä juustokakun, mutta sen reseptin ongelmana oli pohjataikinan vaikeus. Seuraavaksi törmäsin pirunhelppoon piirastaikinapohjaan, joka testikäytössä myös soveltui korvaamaan murotaikinan, joten sain inspiraation muuttaa sen vinkistä ihan oikeaksi reseptiksi. Koko komeus valmistuu alle puolessa tunnissa, on vähärasvainen tarvittaessa (voi tehdä öljyllä, mutta paremman tulokseen saa sulalla margariinilla) ja maidon voi korvata vedellä. Taikina itsessään on varsin anteeksiantava: jos tulee vekki pohjaan, on se halppo ympäriltä puristaa kiinni.Kunhan myös muistat voidella reunat, irtoaa se varsin helposti pois vuasta. Olen etsinyt ja kehitellyt jo pitkään helppoa juustokakkureseptiä ja tästä on jo vaikeata laittaa paremmaksi

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.