Possun uuniliha

Reseptiä katsottu 47 349 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Piti ostaa valmiiksi suolattua possunlapaa. Eipä ollut. Tämä kilon pala oli nimellä possun uuniliha. Tarkempaa sijaintikohtaa paketissa ei kerrottu, mutta kyllä kai tuo jotain jalanpätkää on. Suolaamaton ja maustamaton. 1,5 kilon palaa tavoittelin, joten ostin myös 500 gr possun kylkisiivuja.

Nosta liha ylös paketistaan ja ripottele alle karkeaa merisuolaa, liha päälle ja pintaan suolaa, saa olla runsaasti. Anna olla tunnin verran huoneenlämmössä, jotta suola alkaa nopeammin sulaa. Siirrä viileään.

Ripottele 1,5 tunnin päästä pintaan grillimaustetta ja hiero suolan kanssa tiukasti lihan pintaan. Käännä pala ympäri, ripottele vastapuolelle lisää merisuolaa ja grillimaustetta. Anna maustua vielä 1,5 tuntia.

Kattilaan n. 1,5 litraa vettä, kasvis- ja lihaliemikuutio, kymmenkunta maustepippuria, pari laakerin lehteä, kuivattua lipstikkaa murskattuna. Kiehuta kuutiot sulaksi.

Uuni 175 astetta.

Kuori ja pätki 4 - 5 porkkanaa kiekoiksi, 3 - 4 sipulia, jätä isommiksi siivuiksi.

Korkeareunainen uunivuoka, puolet porkkanoista ja sipuleista pohjalle. Mikäli olet tarkka suolaisuudesta, pudottele lihan pinnalta kaikki sulamattomat suolan rakeet pois. Itse jätin kaikki. Liha vuokaan ja loput sipulit ja porkkanat ympärille. Kaada liemi päälle, ellei mene kunnolla lihan pinnan yli (väh. 2 cm), lisää vettä.

Uuniin, 1,5 tuntia ja ulos. Maista liemi, lisää suolaa tarvittaessa. (Tämä oli suoraan valmista). Avaa kylkisiivupaketti, nosta lihanpalaa lastalla ja laita puolet kylkisiivuista lihan alle. Loput reunoille ja päälle. Takaisin uuniin 1,5 tuntia. (Yht.aika n. 3 tuntia).

Muusia tai keitettyä perunaa, tuoresalaattia.

 

 


Kommentit