Naudan Entrecôte höysteineen

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.500 g naudan entrecôtea / välikyljystä
gourmet suolaa, mustapippuria myllystä
voita paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Ota lihat ainakin puolta tuntia ennen jääkaapista huoneenlämpöön. Leikkaa pala puoliksi syiden mukaisesti, jollet ole varma miten päin leikataan pyydä kauppiastasi leikkaamaan sopivat pihvit. Huom- tämä satsi on kahden lihaa rakastavan mukainen eli lihaa on reilusti !

Mausta pihvit makusi mukaan suolalla ja pippurilla- tai muita mausteita käyttäen.

Paista kuumalla (valurauta)pannulla nopeasti hyvät värit pintaan joka puolelle, myös reunat! Työnnä lämpömittari lihan keskelle ja laita lihat uuniin n.+200C kunnes sisälämpötila on 50C.

Ota lihat pois pannulta ja anna vetäytyä kaikessa rauhassa noin puolet paistoajasta. Meillä nälkäisenä ei jaksettu odottaa joten lihasnesteet juoksivat lautasella...

Tarjoa lisukkeidesi kanssa. Meidän pihvit tarjottiin parsojen, hernepyreen, jalapeñomaustevoilla ja parmesanlastun kera. Pyre ja maustevoi linkitettynä ohessa. Parmesaanin raastoin, lisäsin hieman sitruunankuoriraastetta mukaan ja paistoin +200 kunnes juusto sulanut ja saanut hieman väriä. Parsat kuorin ja keitin al dente suolavedessä. Tarjolla oli myös sitruunalohko lautasella.

Jos mahdollisuus niin grillaa lihat.

Juomana meillä oli Alkon tädin suosituksen mukaisesti Pasqua SanZeno, italialiano cabernet's sauvignon & merlot. Ihan käypää tämmöisille jotka ei mitään viinihifistelijöitä ole :)

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 5 Naudan SisäfilePihvi TattiRiisiPedillä
  • 19 7 Naudan SisäfilePihvi
  • 0 0 Kanatacot
  • 9 2 Naudan lehtipihvi
  • 16 0 Naudan ulkofilepihvi
  • 1 0 Täytetty Naudan Sisäfilee

Kommentit

Taskuvenus
Hulluilta päiviltä lähti välikyljys matkaan, pitkästä aikaa. Harmillista ettei ollut grilliä käytössä vielä mutta olihan silti todella hyvää ja mureaa lihaa, aivan parasta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään