Kuubalainen (käsinkääritty)

Reseptiä katsottu 12 239 kertaa
1 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl Saarioinen Pizza Special kinkku-bolognese
Aurajuustoa
2 kpl Finnair pelikorttipakka

Ohjeet

Lotisevaa alkuviikkoa arvon kotikokit! Lotinamestarin elämä on kokenut suuria muutoksia ja viimeisin viikonloppu sujui täysin naurettavissa alkoholimäärissä. Jopa Päivi Räsänen lotisee kovempaa. Näin ollen uudet reseptit jäivät keksimättä ja häkämyrkytys oli vain kaukainen unelma horisontissa.

Päätin paikata reseptittömyyden kaikkien herkkusuiden iloksi ja dokumentoin mittavasta kotikokkikollegojen jonosta seuraavan herkkulotinan tänne kaikkien kokeiltavaksi. Tämä resepti vaatii kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea suurta intohimoa kuubalaista kulttuuria ja korttipelejä kohtaan. Seuraavan reseptin tarjoaa Onaatio-Olli aka. Onaattori Espoosta. Onaatio-Ollin internetyhteys on katkaistu suomalaisen poliisivaltion toimesta, koska hän on saavuttanut Etelä-Suomen kovimmat rikepisteet seksuaalirikollisten rekisterissä ja pääsy kirjastojenkin tietokoneille on evätty, johtuen naisten (lähinnä miesten) ja lasten lähellä olosta. Autan toveria hädässä ja saatan tämän suussa sulavan lotinaherkun kansan tietoisuuteen.

Ihan ensin kannattaa käydä läheisellä lentokentällä ostamassa kaksi(2) pakkaa Finnairin omia pelikortteja, jotta litinät saadaan oikeaoppisesti lotisemaan. Vanhan perinteen mukaan pizzan ja aurajuuston on voinut noutaa esimerkiksi Sellon Prismasta, mutta samassa rakennuksessa sijaitsee Alko, josta poistui Jorma myynnistä jo ennen kuin se vedettiin kokonaan pois markkinoilta, joten koko mätä pulju on boikotissa. Viekää rahanne muualle.

Valmistusohje:

1. Avaa herkullinen roiskeläppäpizzapakkaus ja nuuhki pakkauksesta vapautuvia tuoksuja hengittäen syvään nenällä. Mitä lähempänä nenä sijaitsee avausrööriä sen paremmat nenäorgasmit on saavutettavissa. (Eineslihapullapaketeista tulee melkein yhtä hyvä tuoksu. Tätä nautintoa voi lisätä nuuhkimalla kaikkia mahdollisia pakkauskaasuja kotikokkailujen alkuvaiheessa.)

2. Lisää pizzan keskiosaan reilusti aurajuustoa yhdeksi raidaksi. Raidan muoto on oleellinen reseptin loppuvaiheessa, jossa tämä lystikkäästi makuhermoja piiskaava lotinarulla kääritään myös esteettisesti sopivan malliseksi kuubalaisia perinteitä kunnioittaen.

3. Lämmitä pizzaa mikrossa täydellä teholla 1min32s ajan ja nosta se ikkunalaudalle jäähtymään yhden *Litsläts-korttipelikierroksen ajaksi.

Litsläts korttipelin ohjeet:

3-5 pelaajaa on aika naminami määrä.

Sekoita kaksi pakkaa Finnair-pelikortteja ja jaa jokaiselle kymmenen(10) korttia. Jakajasta seuraavalle jaetaan yksitoista(11). Jakajasta seuraava aloittaa pelin ja heittää yhden kortin pois kädestä pöydälle. Vuorot jatkuvat myötäpäivään jolloin seuraava saa nostaa kortin joko pöydästä tai pakasta. Pöydällä olevista korteista vain viimeisimpänä poisheitetyn kortin voi nostaa. Jokainen vuoro alkaa kortin nostolla ja päättyy kortin pois heittämiseen. Pelissä on viisi kierrosta ja tavoitteena on päästä eroon kaikista korteista, koska käteen jäävistä palaa pisteitä käteen.

Pelin ideana on joka kierroksella kerätä tietyt kädet, jotta ne voi laittaa pöydälle ja päästä niistä eroon.

Kierrokset:

1. Kahdet kolmoset

2. Kolmoset ja suora

3. Kaksi suoraa

4. kolmet kolmoset

5. kolme suoraa

Jokeri on mikä tahansa kortti. Suora on litslätsissä aina värisuora. Suora on vähintään viiden kortin mittainen välillä A-13 tai 2-A. Kolmoset ovat vähintään kolme saman arvoista korttia. Suorassa pitää olla vähintään kolme oikeaa korttia jos käytetään jokeria ja vastaavasti kolmosissa pitää olla kaksi oikeaa korttia jos jokeria käytetään. Kolmoset saavat olla myös esimerkiksi kuusi samanarvoista korttia, mutta jos äidinmaidosta on periytynyt nynnyn piirteet ja on ollut aina enemmän kiinnostunut pupuista kuin Stallonen leffoista niin voi myös harkita jakaako ne kahdeksi kolmosiksi, jos korteista ei muuten pääse eroon. Kova jätkä heittää kerralla kaikki kortit pöytään jolloin kukaan ei pääse maitoilemaan omien käsien avulla kortteja pois käsistä ja kaikille palaa kortit käteen. (Esimerkiksi kerätään kahdet kolmoset. Kädessä on 10kpl vitosia. Heittää vaikka neljä vitosta ja kuusi vitosta pöytään. Kunhan aina kolmosissa on minimissä se kolme samaa korttia. Suorassa minimissä viisi korttia jne. Tai ihan sama miten heittää kunhan siitä lähtee kunnon litinä kun kortit osuu pöytään. Tästä nimi litsläts.)

Kun saa pelikierroksella kerättävän käden valmiiksi, niin sen voi laittaa pöydälle jolloin jokainen joka on saanut käden pöydälle, voi täydentää sitä jos omistaa oikeita kortteja. Peli päättyy kun joltain pelaajalta loppuu kortit kädestä ja muille palaa jäljellejääneet kortit käteen ja niistä lasketaan pisteet. Muiden käsiä voi täydentää vain omalla vuorollaan. (Esimerkiksi Peppu-Pedro on laittanut pöydälle kahdeksi suoraksi herttasuoran 2-6 ja patasuoran 7-13. Seuraavana vuorossa olevalla Pissa-Liisalla on jo omat suorat pöydällä ja kädestä löytyy pata 6. Pata kuusi menee Pepun suoran jatkeeksi.)

Jos pelaaja joka ei ole seuraavana vuorossa haluaa poisheitetyn kortin itselleen hän voi yrittää huutaa sen jolloin vuoroissa etummaiset voivat joko nostaa tai huutaa sen itselleen. Jos huuto onnistuu, nostetaan pakasta myös yksi ylimääräinen sakkokortti. Tämä on pakko tehdä viimeisellä kierroksella koska kolmeen suoraan vaaditaan vähintään kaksitoista(12) korttia ja alunperin kädessä on vaan kymmenen(10). Jos seuraavana vuorossa oleva tahtoo omia kortin itselleen omahyväisesti, niin hänen ei tarvitse nostaa sakkokorttia.

Käteen jäävistä korteista palaa pisteitä seuraavanlaisesti:

Jokeri 25p

Ässä 15p

10 ja kuvakortit 10p

2-9 5p

Pelin häviää se pelaaja jolla on vähiten pisteitä jokaisen viiden kierroksen jälkeen. Kannattaa siis ostaa kynää ja paperia.

Resepti vaatii siis erittäin kylmiä hermoja, koska ikkunalaudalla jäähtyvä herkku tunkee sulotuoksuja koko kierroksen ajan sieraimiin ja makunystyrät vuotavat kuolaa lähestulkoon yhtä paljon kuin sinivalas virtsaa vuodessa. Kannattaa myös päättää minkä kierroksen ajan kuubalaisen antaa jäähtyä. (Vinkki: ensimmäinen kierros, kahdet kolmoset, on aika nopea yleensä ainakin maitopoikien kanssa!)

Kun kierros on saatu päätökseen ja kilpakumppaneita on isketty käkättimeen palaneiden pisteiden takia on aika suorittaa kokkailun loppusilaus.

Kääri pizza rullalle. Käsin. Ilman kumihanskoja. Reseptin keksijä Onaatio-Olli on kärsinyt jo vuosia kumihanskoihin kohdistuvasta traumasta. En tahdo valottaa asiaa enempää, mutta asiaan liittyy Espoon Kilossa järjestetyt rapujuhlat ja kadotettujen kulmakarvojen sijasta löytyi vain peräsuolessa sijaitsevat kumihanskat seuraavana aamuna. Edes tullissa jokaisella Tallinnanreissulla suoritettava "Jaahas, onkos sulla tuolla takana jotain laitonta lotinaa?" ei vedä vertoja tuolle kokemukselle. Jopa jo lapsesta asti haaveena olleet pakaraimplantit jäivät kumikammon seurauksena unholaan, joka on todella sääli.

Kun käsinkääritty kuubalainen on valmis, lotise se rakkaudella. Ja kaikille irstailijoille tiedoksi: Vaikka tämän herkun ulkomuoto muistuttaakin epäilyttävästi julmetun kokoista fallosta, niin se kannattaa nauttia yläteitse.

On muuten niin lotiseva resepti että lahjon teitä oikein kahdella kuvalla!

Keväisin terveisin:

Massiivisen libidon omistaja,

Lotinamestari

 


Kommentit