15 903
15 903

Toscapullapitko

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
100 g voita
8-10 dl vehnäjauhoja
toscatäyte:
100 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
lisäksi:
1 kananmuna voiteluun

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hyvin. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja pienissä erissä ja vatkaa hyvin välissä jotta saat kunnon sitkon taikinaan. Lisää voi vielä siinä vaiheessa kun taikinaa jää hieman sormiin kiinni ja lisää sen jälkeen jauhoja vähän kerrallaan että taikinasta ei tule liian kovaa. Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alle (n. 20-30min) kunnes se on kohonnut n. kaksinkertaiseksi. Voit tässä vaiheessa laittaa uunin lämpeämään 200 asteeseen. Taikinan kohotessa ja uunin lämmetessä valmista toscatäytetäyte.  Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää sokeri, vehnäjauhot, maito ja vaniljasokeria. Sekoita vispilällä kokoajan, anna kiehahtaa hetken aikaa ja lisää sitten mantelit.

Pitkon teko:

Kauli taikina pöydälle ja leikkaa esim. pizzahyrrällä reunat tasaisiksi ja yläkulmista kolmiot pois. Leikkaa pizzahyrrällä vinottain taikinan reunasta suikaleita ikäänkuin kalan ruodoiksi. Leikkaa alemmasta osasta viimeiset suikaleet irti "kalan pyrstöksi". Lisää toscatäyte keskelle, jätä hieman reunoihin tilaa ettei täyte tursua välistä. Taita päädyt täytteen päälle. Taittele vielä "ruodot" vuorotellen täytteen päälle. Pullapitko on saanut muotonsa. Jätä pitko leivinliinan alle kohoamaan n. 20-30 minuutiksi, voitele munalle ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoa tuoreeltaan kylmän maidon kanssa! Pullapitkon voi myös pakastaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 24 16 Omenainen vaniljapullapitko

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

yenna
Tällä reseptillä tulee kaksi ihanan suussa sulavaa toscapullapitkoa! :) Kuvat pitkon kokoamisesta ovat omenaisesta vaniljapullapitkosta, koska periaate on sama :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään