Tuorepasta ilman pastakonetta

Raaka-aineet

4,5 dl durumvehnäjauhoja
3 kpl kananmunia
3 tl öljyä
1 tl suolaa
hieman vettä

Jaa resepti

Ohje

Mittaa jauhot pöydälle (tai isoon astiaan) ja tee keskelle kuoppa, johon kananmunat, öljyn ja suolan. Sekoita ainekset keskeltä ulospäin niin, että saat kiinteän taikinan. Lisää vettä varovasti tarvittaessa jos tuntuu, että taikina on liian kuivaa. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Pallon tulisi olla kiinteä ja hieman kostea, mutta ei tarttua kuitenkaan sormiin. Kääri se sen jälkeen elmukelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja taita se sen jälkeen kolmeen osaan. Toista tämä vaihe n. 7 kertaa. Sitten voitkin tehdä haluamasi muotoista pastaa! Keitä pastaa n. 2-3 min. Lisää keitinveteen hieman suolaa.

Jos haluat tehdä lasagnelevyjä, muotoon leikkaamisen jälkeen (itse leikkasin saman kokoisia paloja kuin kaupan kuivalasagnelevyt) keitä levyjä muutama kerrallaan puoli minuuttia ja nosta ne sitten puoleksi minuutiksi kylmään veteen. Kokoa lasagne sitten normaalisti. Tässä vaiheessa kannattaa olla nopea eikä levyjä saa jättää veteen lillumaan. Jos levyt joutuvat odottamaan pöydällä, peitä ne liinalla, jotteivät ne kuivu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Lanttusosekeitto ilman sauvasekoitinta
  • 2 0 Tuorepasta Kebab kastikkeella
  • 7 6 Tuorepasta Lasagne
  • 2 0 Tattarilasagne ilman pastakonetta
  • 2 1 Valkosuklaakakku ilman liivatetta
  • 2 3 Lasagne ilman lihaa

Kommentit

sokeriaddikti
Ohjetta voi toki soveltaa myös pastakoneelle! Itsellä vain ei sellaista ollut. Tämä vaatii kyllä aikaa, mutta palkitsee kyllä tekijänsä :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään