6 099
6 099

Suklaakakku

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja
200 g voita
2 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
5 kananmuna
80 g tummaasuklaa (marabou premium 86%)
80 g maitosuklaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus
0,5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
mansikka- valkosuklaamousse
3 dl vispikermaa
150 g creme fraiche (ranskan kerma)
4 dl mansikoita survottuna
130 g valkosuklaa
5 liivatetta
2-3 rkl mansikkamehua
suklaaganache kuorrute
1,25 dl kermaa
100 g maitosuklaa
50 g tumma suklaa (marabou premium 86%)

Jaa resepti

Ohje

Voitele irtopohjavuuan pohja sekä reunat (halkaisia 24 cm) .Sulata suklaat mikrossa ja muista välillä sekoitella. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Voifariinisokeri vaahtoon vatkataan keltuaiset yksitellen. Lisää suklaasula joukkoon pieninä määrinä varovasti sekoittaen (Marabou premiumissa on voimakas kaakaon maku, joten lisäsin sen takia saman verran maitosuklaata). Lisää kuivat aineet pienissä erissä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinan sekaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 35- 45min. Jos kakku pääsee tummumaa liikaa niin sitä voi suojata laittamalla folion kakun päälle.

Jäähdyttele kakkua n. 10- 12min ja kumoa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10min. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja lisää creme fraiche vaahdon sekaan. Lisää survotut mansikat vaahtoon ja sekoita. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen ja lisää sitten sulannut ja jäähtynyt valkosuklaa mansikkavaahdon joukkoon. Lämmitä 2-3 rkl mansikkamehua mikrossa kuumaksi ja lisää liivatteet joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää se sitten mansikka- valkosuklaan sekaan ohuena nauhana sekoittaen.

Löysä vaahto sen takia että halusin saada siitä ilmavan ja kevyen moussen.

Kun kakku on jäähtynyt niin leikkaa kakku 3 osaan. Kelmuta irtopohjavuoka ja laita vuuan pohjalle kakun pohjaosa ja kostuta vaniljamaidolla. Lisää moussea noin puolet ja laita seuraavan kakkuosa päälle ja taas kostuta. Lisää kerrokseen taas moussea siten että siihen voi laittaa kakun päälliosan ja kevyt kostutus. Kun kakkuosat on laitettu niin kelmu päälle ja jääkaappiin hyytymään. Itse tein kakun illalla ja annoin olla yön yli jääkääpissa hyytymässä. Aamulla kokeilin kakkua niin se oli jämäkkä. sitten tein kuorrutteen ja laitoin hetkeksi jääkaappiin ja tein koristeet.

Kuorrute: Kuumenna kerma kattilassa mutta se ei saa kiehua ja sulata suklaa mikrossa. Yhdistä suklaa kerman sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ennen kakun päälle laittamista.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

MrAmph
Kakun kokonaisuus oli hyvä ja sisältö sopi hyvin kakkuun ja makuun :) ohjeesta taisi tulla turhan pitkä :D koristelussa käytin niitä tekniikoita mitä olen koulussa tehnyt ja tähän asti opetellut. valkosuklaata on kakun pinnassa eri koristein.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään