Nami-nami lohikeitto

Reseptiä katsottu 25 080 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kalanmakuinen fond "du chef"
maustepippureita
juureksia oman maun mukaan (minulla oli lanttua, porkkanaa ja pala purjoa)
keltasipuli
voita
nahatonta tuoretta lohta
viola raputuorejuustoa
flora kuohua
suolaa
sokeria
valkopippuria
tilliä paloiteltuna

Ohjeet

Laita kattilaan vettä ja pistä tulille. Sillä välin paloittele juurekset söpöiksi kuutioiksi sekä sillpua sipuli.

Kun vesi kiehuu, lisää sinne maustepippureita, kalafondi sekä juureskuutiot. Kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen. Sillä välin voit käsitellä lohen sopiviksi paloiksi ja jättää lautaselle odottelemaan. Revi myös tilli pienempiin osiin.

Sulata nokare voita pannulla ja kuullota maukasta keltasipulia siinä hetki. Maistele ja kokeile juureksien kypsyys; ne saavat jäädä hieman koviksi. Itse tykkään , että kasvikset eivät mene pehmeiksi ! Voit alkaa lisäämään kalapat keittoon. Muista, että ne tulevat erittäin nopeasti! Samalla tai jo ennenkin tätä laita raputuorejuusto muhimaan joukkoon ja sekoittele tasaiseksi.

Aah, mikä ihana tuoksu leimahtaa koko kämppään :) Keitto on aivan pian valmista. Lisää vielä kuullotetut sipulit, suolaa, hyppysellinen sokeria, ripaus valkopippuria, pikkuinen nokare voita (ei ole välttämätöntä!!), kuohukermaa loraus sekä aivan viimoisena tilli . Maistele , että makuja on tarpeeksi.  Kuumenna vielä hetki ennen lieden sammuttamista. Tarjoile raikkan salaatin ja ruisleivän kanssa .


Kommentit

nighhhtmare
Sain idean tähän keittoon ihan aineksista, joita keittiöstäni löysin sillä hetkellä. Aluksi olin kauhuissani, kun en omistanut yhtäkään perunaa !! Mahtaako lohisoppa olla mitään ilman perunaa? Oikeastaan jopa parempaa oli ilman. Kasvikset maistuivat ihanan makeahkoille ja soppa oli mun makuuni täydellistä! Raputuorejuustoa muutekseen kannattaa laittaa reilusti ;-) Suosittelen. Kalafondi on myös oikein hyvää (parempaa tähän kuin kalaliemikuutiot). Minä laitoin keittoomme aluksi yhden fondin, mutta maistellessani lientä piti laittaa toinenkin ja hyvää oli -suolaa ei juuri sen jälkeen vaatinut, kuin ehkä pienen ripauksen. Pahoittelen jo nyt, että minulla ei lue ainesten määriä. Tämä johtuu siitä, että olen saakelin huono arvioimaan , että kuinka paljon tulisi laittaa. Tämäkin keitto on vain kerran tehty näin , joten en muista tarkkoja määriä. Minä en yleensä mittaile kokkaillessani . Mies tykkäsi keitosta kovin - ainut kritiikki oli, että oli kuulemma liian vähän kalaa. Siispä ensi kerralla enemmin mukaan itse pääraaka-ainetta!