Vadelma - Mustikkapiirakka

Reseptiä katsottu 9 778 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
taikina
200 g laktoositon leivontamargariini
3 dl sokeri
3 kpl kanamuna
6 dl gluteeniton vehnäjauho
2 tl leivinjauhe
täyte
3 dl mustikoita
2 dl vadelmia
2 dl kermaviili (laktoositon)
n. 1 dl sokeri
1 kpl kanamuna
2 tl vaniliinisokeri

Ohjeet

Aloita vatkaamalla Sunnuntain laktoosittoman leivontamargariinin ja sokerin vaahdoksi. Käytän usein sokerin korvikkeena DanSukker SteviaSugaria, jossa on sama maku kuin tavallisessa sokerissa, mutta puolet vähemmän kaloreita.

Tämän jälkeen lisää kanamunat yksitellen ja sekoita kunnolla. Normaalien jauhojen tilalla käytän Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja tekee leivonnaisista ihanan pehmeitä. Jauhojen mukana lisää leivinjauheen ja tämän jälkeen siirrä taikinan voideltuun vuokaan (Halkaisijaltaan esimerkiksi n. 30 cm vuoka on hyvä).

Kun taikina on asetettu vuokaan, lisätään mustikat ja vadelmat. Itse levitän vadelmat yleensä piirakan pinnalle antamaan väriä. Sitten valmista täyte.

Sekoita Valio Eilan laktoosittoman kermaviilin, sokerikorvikkeen, vaniliinisokerin sekä kanamunan voimakkaasti vatkaten ja kaada sen jälkeen seos tasaisesti marjojen päälle.

Piirakka paistetaan uunin keskitasossa 175 asteessa n. tunti. Tarjoillaan esimerkiksi vanilijakastikkeen kanssa.


Kommentit

Melbah
Vadelma - Mustikkapiirakka on laktoositon ja gluteeniton herkku, joka maistuu kaikille. Kaloreitakin on normaalia vähemmän, kun tavallisen hienosokeri on korvattu SteviaSokerilla.