KOTOISAT KAALIKÄÄRYLEET

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

1 iso kaali
500 g sikanauta jauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä
2 munaa
4 dl kuohukermaa
siirappia
1+3 lihaliemikuutiota
valkopippuria
voita
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Koverra kaalista kanta. Keitä kaalia 1 lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä sen aikaa että lehdet notkistuvat. Laita valumaan ja jäähtymään. Säästä keitinvesi ! (tarvitaan riisin keittoon ja paistoliemeen). Irroita kaalin lehdet ja ohenna paksumpia lehtiruotoja. Keitä riisi kaalin keitinvedessä. Silppua sisimmät pikkulehdet jauhelihan, munien ja riisien joukkoon. Mausta valkopippurilla, suolalla ja siirapilla. Lisää vielä loraus kermaa ja sekoita hyvin.

Keitä 3 dl kaalin keitinlientä ja 2 lihaliemikuutiota. Voitele syvä uunipelti reilusti voilla. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle ruokalusikallinen täytettä, paketoi kääryleet ja nostele pellille saumapuoli alaspäin. Paista 225 asteessa tummiksi. Ota pelti uunista valele siirappinorolla ja reilulla kermanorolla. Käännä kääryleet ja laita takaisin uuniin. Kun pinta saanut tummaa väriä valele sekin puoli siirapilla ja kermalla. Laske lämpö 175 asteeseen. Lisää pellille myös lihalientä. Nyt annetaan vain paistua välillä pannulle valuneella liemellä valellen, ja tarvittaessa lihalientä ja kermaa lisäillen, etteivät kuivu ja pala. Paistoaika on pari tuntia ! Sammuta uuni ja anna vielä rauhassa muhia jonkin aikaa.

Nosta viileään, parhaimpia ovat seuraavana päivänä lämmitettyinä ! Lisukkeeksi puolukkahilloa, uusia perunoita ja ruskeaa kastiketta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

metsänvartija
Parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettyinä !

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään