2 745
2 745

Mumman mansikkamuffiinit

30 - 60 min

Raaka-aineet

250 g voita
2 dl sokeria
4 kanamunaa
dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl mansikkalikööriä tai vahvaa mansikkamehua
4 dl pilkottuja tuoreita mansikoita

Jaa resepti

Ohje

Ensiksi perkaa ja pilko mansikat kulhoon ja kaada päälle likööri tai mehu, vähän voit lisätä sokeria. Laita marinoitumaan jääkaappiin.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. seikoita jauhot keskenään ja laita osa siivilänläpi voisokerivaahtoon. Ota mansikkamarinaadi jääkaapista ja lisää osa taikinan joukkoon, sitten lisätään taas jauhoja siivilänläpi ja lopuksi sekoitetaan loput mansikat ja marinaadiliemi joukkoon. kääntele varovasti että kaikki on sekaisin. Saat helpommin jos laitat taikinan pursotinpussiin ja leikkaat pursotinpussin päästä palan. Pursoita taikina 24 muffinsvuokaan. Paista 175 asteessa n 15-20 min. Halutessasi voit pistellä hammastikulla lämpimät muffiinit ja kostuttaa mansikkamehulla tai liköörillä.

Jäähdytä muffiinit.

Päälliseen laitoin mansikkarahkaa+ kermaa ja pölysokeria, ne vaahdoksi keskellä hillomansikka.

Vinkkinä vielä, jos valutaat hetken rahkaa niin pysyy paremmin koossa, varsinkin nyt kuumalla ilmalla. Muffiinit voi tehdä jo edellisenä päivänä, niin ehtivät kunnolla mehustua jos kostutat ne. Pursoituksen voit tehdä  seuraavana päivänä ja pitää jaakaapissa tarjoiluun asti.

Voi pakastaa!

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 2 Mansikkakiisseli
  • 0 0 Mansikka-kermakakku
  • 7 5 Mumman juhla uuniomenat
  • 6 6 Mansikka Vaahtokarkkitorttu
  • 6 7 Kesäinen mansikkabooli
  • 4 6 Mansikkakakku koripursotuksella

Kommentit

naija
Tämä on kyllä sieltä mehukkaammasta päästä muffiineja joita olen tehnyt. Itse en tykkää kuivista mitä yleensä on tarjolla, mutta sehän on tietysti makuasia johon ei toinen voi vaikuttaa.;o) Pääsee vielä helpommalla jos tekee yhden ison kakun. NAM!!!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään