Piparkakkutalo

Reseptiä katsottu 83 508 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 dl siirappia
3 tl kanelia
3 tl neilikkaa
3 tl inkivääriä
200 g margariinia
2 kpl munaa
1,8 dl sokeria
2 tl soodaa
12-14 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

 

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet (kaneli, neilikka, inkivääri).
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää tähän munat ja siirappiseos ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
  3. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa (mieluiten yön yli).
  4. Tee esim leivinpaperista mallit talon osille, kannattaa mittailla viivottimen kanssa että seinät sopivat kohdalleen.
  5. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä (3-4mm paksuksi), leikkaa veitsellä sitten taikinaan haluamasi kuviot paperimuottien avulla ja poista sitten ylimääräinen, palojen välissä oleva taikina ennen uuniin laittoa. Huom palojen väliin kannattaa jättää ainakin 1cm väli. Kannattaa tehdä ensin neljä seinäpalaa, kaksi kattopalaa ja aluslevy ja katsoa sitten miten taikinaa riittää savupiipuiksi, aidoiksi, puiksi, asukkaiksi... Tällä taikinalla pitäis tulla sellanen keskikokonen talo ja jonkinverran lisäsälää.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.
  7. Jäähdytä palat, koristele tomusokerikuorruttella ja karkeilla, anna näitten sitten jähmettyä ja kokoa talo sitten tomusokerikuorrutteella liimaamalla.

 


Kommentit

Eeva
Itse melkein teen joulupiparitkin tällä taikinalla. Tällä tulee sellaisia kovempia talon seiniä/pipareita. Kannattaa muistaa myös että jos ei ehdi paistaa kaikkia paloja kerralla niin taikinahan säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>