100 015
100 015

Pancake / Amerikkalainen pannukakku

8 annosta

Raaka-aineet

2 kpl kananmunia
3 dl maito
3,5 dl vehnänjauho
1 dl sokeri
1,5 tl leivinjauho
1 tl vaniljasokeri
0,5 tl suola
1-2 rkl sulaa voita
mustikoita, suklaarouhetta, banaanin siivuja tai omenan siivuja

Jaa resepti

Ohje

1. Vatkaa munat ja sokerit yhteen, että tulee hieman vaahtoa/kuplia. Ei kuitenkaan niin kuohkeaksi, mitä esim. täytekakun pohja vaatii. Sekoita joukkoon suola ja maito.

2. Siivilöi jauhot muna-maitoseokseen samalla kuin sekoitat vispilällä, ettei paakkuja synny.

3. Laita sivuun/jääkaappiin odottamaan n. 30-60min. Sillä aikaan voit leikellä pancakesia varten esim. banaanin siivuja, omenansiivuja, suklaarouhetta. Itse käytin kuvan pancakessa pakastemustikoita. (super hyvää!)

4. Sekoita taikinaan sulannut voi. (Jos laitat pancakesiin suklaarouhetta, niin lisää ne nyt seokseen. Voit myös jakaa seoksen toiseen kulhoon ja siihen suklaata, jos et halua tehdä vain suklaan makuisia pancakesia.

5. Kuumenna pannu keskilämpöisellä liedellä (itselläni 9 asteinen liesi ja pidän lämpöä siinä 4:ssa.) Jos sinun käyttämään pannuun tarttuu helposti kiinni, niin laita talouspaperin keskelle pieni voipala ja rullaa reunat kiinni, että saat hyvän otteen. Voitele sillä käärityllä voipalalla pannua kevyesti, ettei pannuun tule liikaa rasvaa.

6. Kaada 1dl taikinaa kuumaan pannuun ja odota, että pinnalle alkaa muodostua pieniä kuplia. Jos ajattelit laittaa pancakesiin jotain hedelmänsiivuja, marjoja, niin ripottele nyt siihen raa'alle puolelle.

7. Kun kuplia alkaa muodostua pinnalle, niin päällä pancake, että toinenkin puoli saa väriä. Huom. vaikkei kuplia ole vielä ilmestynyt, niin kannattaa aina välillä kurkkaista lastalla, kuinka tummaksi se toinen puoli on muuttunut, ettei vahingossa pala. Sen mukaan voit säädellä sitä lämpöä.

8. Laita valmis pancake lautaselle ja kaada päälle vaahterasiirappia tai mitä nyt jääkaapista löytyy.

Samankaltaisia reseptejä

  • 13 6 Amerikkalainen mutakakku
  • 6 0 Amerikkalainen murupiiras
  • 8 5 Amerikkalainen PäärynäTorttu
  • 26 3 Pannukakku
  • 2 0 Amerikkalainen banaanipiirakka
  • 2 1 Pannukakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään