Kanaa confit pähkinäriisillä ja punajuurilla neljälle

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

kana
1 kg maustamattomia kanan koipireisiä
8 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
5-10 kpl mustapippuria
punajuurikastike ja punajuuret
4 kpl punajuuria
1 kpl salottisipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl appelsiini
1/2 rkl ruokosokeria
5 dl vettä
1 kpl rosmariinin oksa
1 kpl tähtianis
1 tl suolaa
2 kpl valkopippuria
3 kpl mustapippuria
3 kpl neilikoita
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl maizenaa
1 rkl voita
1 rkl sokeria
pähkinäriisi
3 dl riisiä
1 l kasvislientä
2 dl maapähkinöitä
1 tl (suolaa)

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpiämään 130 asteeseen.

Ota kanan koipireidet esille ja rouhi suolaa ja pippuria jokaiselle palalle molemminpuolin.Lado kanat syvään uunivuokaan tiiviisti. Kaada öljy kanojen päälle niin, että ne peittyvät. Anna kanojen kypsyä uunissa n 2,5-3 tuntia. Ota uunista ja anna jäähtyä öljyssä.

Voit odottaa n. 2 tuntia, ennen kuin alat tehdä muita työvaiheita.

Kuori ja kuutioi punajuuret, kuori ja kuutioi sipuli hienoksi, hienonna valkosipulin kynnet. Halkaise appelsiini ja purista mehu kattilaan. Lisää ruokosokeri ja punajuuret ja sekoita samalla kun kuumennat mehun kiehuvaksi. Kun neste on melkein kokonaan haihtunut, lisää vesi, rosmariini, tähtianis ja suola ja rouhittu mustapippuri. Keitä hiljakseen, kunnes punajuuret ovat al dente. Jos kanaconfit on tässä vaiheessa valmis, ota hieman öljyä vuoasta ja laita toiseen kattilaan. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota ja kaada siivilän läpi kattilaan punajuurista tuleva liemi ja jätä punajuuret valumaan, mutta ota seasta rosmariini ja tähtianis. Laita liesi alhaiselle lämpötilalle, niin että liemi juuri ja juuri kuplii, laita tähtianis ja rosmariini takaisin, lisää valkopippuri ja neilikat ja hieman viinietikkaa. Jos haluat enemmän hapokkuutta lisää viinietikkaa. Anna muhia hiljalleen välillä sekoittaen.

Paahda maapähkinöitä hyvin kuumalla ja kuivalla pannulla kokoajan sekoittaen, kunnes pähkinöihin tulee hieman väriä. Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä nopeasti hetki niin, että pähkinöistä tulee melko karkeaa rouhetta, jossa on vielä selkeästi isoja paloja jäljellä, sekoita rouheeseen hyppysellinen suolaa. Keitä riisiä kasvisliemessä. (joko itsetehdyssä tai sitten esim. Fond du chef myös ihan ok). Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle mahdollisimman kuumaksi.Keitä riisi kypsäksi. (jos riisiin jää vielä vähän nestettä se ei haittaa, sillä pähkinä rouhe imaisee ylimääräisen nesteen.) Kaada pähkinärouhe kypsän riisin joukkoon, sekoita ja jätä vetäytymään.

Siivilöi punajuurikastike nyt toisen kerran. Nestettä pitäisi olla nyt jäljellä n.1,5-2dl. Suurusta pienellä tilkalla kylmään veteen suurustettua maizenaa. Anna olla liedellä, mutta vain hyvin pienellä lämmöllä.

Ota kanat syvästä vuoasta ja laita grillivastuksen alle lämpiämään matalassa uunivuoassa.

Sulata sokeri pannulla, anna karamellisoitua hieman ja lisää voi. Sekä punajuuret ja tilkka vettä. Kääntele punajuuria jonkin aikaa, niin ne saavat mukavan kiillon.

Ota kanat uunista ja tarjoa!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Parempi halloumisalaatti neljälle
  • 1 1 Parmankinkku-kalarulla neljälle
  • 8 10 Kievin Kanaa
  • 17 7 Kanaa tikka-masala
  • 1 2 Kanaa minuutissa
  • 1 3 Kanaa kuorrutuksella

Kommentit

Saunamakkara
Kanaconfit on Hans Välimäen kirjasta: Koti keittiössä. Muu on omaa "sävellystä" Tein tätä alunperin sitruunamehun kanssa, mutta on ehkä hieman liian kirpeää. Idea tässä on, että raaka-aineet ei paljon maksa, jos löytyy mausteita valmiiksi kotoa ja aikaa on.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään