Kievin Kanaa

Reseptiä katsottu 69 486 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
rakuunavoi:
100 g voita
1 kukkura tl rakuunaa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kana:
½ dl vehnäjauhoja
dl korppujauhoja
Suola, mustapippuri
1 muna
1 litra öljyä keittämiseen
3 broilerin filepihvejä (luuttomia rintapaloja)
riisi:
riisiä ohjeen mukaan tarvittava määrä
kasvisliemikuutio
Sipuli
currya, suolaa

Ohjeet

Tee ensin voi, sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehu, suola ja aika reippaasti mustapippuria. Murskaa rakuunaa morttelissa ja lisää voihin. Laita hyvin sekoitettu maustevoi folioon tai kelmuun, kääri ohuelle rullalle ja laita pakastimeen.

Nuiji rintafileet ohuiksi isoiksi levyiksi kelmun välissä. Sirottele kanan päälle suolaa ja pippuria. Jaa pakasteessa ollut voi kanalevyille, jos tuntuu olevan liikaa säästä myöhempää käyttöä varten. Kääri kanat tiukkaan pakettiin. Laita kolmelle lautaselle muna yhteen, vehnäjauhot toiseen ja kolmanteen korppujauhot jotka maustetaan suolalla ja pippurilla. Pyöritä kanarullaa ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi maustetussa korppujauhossa. Jollet omista rasvakeitintä, laita kattilaan litra öljyä ja kuumenna se. Laita kanarullat öljyyn kiehumaan. Kattilaani mahtui 2 rullaa kerrallaan. Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta kanat talouspaperin päälle valumaan.

Keitä riisiä lisukkeeksi. Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta lisää keitinliemeen kasvisliemikuutio, yksi pieni sipuli kuutioituna sekä tl tai kaksi currya.

Pakkauksessa (500g, pirkka) oli 3 rintafilettä, eli tästä riittää kolmelle. Jauhoja on vähän ylimitattu, mutta on helpompi työskennellä kun niitä on reilusti. Makea hillo (tässä viinirypälehillo) ja hedelmät (purkki)sopivat kanan kanssa.

Alkuperin jostain keittokirjasta.


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.