4 149
4 149

Karamelli popkornit

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

karamellikuorrutus
1 dl sokeria
½ dl maitoa/kermaa
1-2 rkl voita
popkornit
1-2 dl paukkumaissia
1-3 rkl öljyä
1 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tee paukkumaissit 2-3 litraa normaalisti kattilassa. parhaan tuloksen saa kun popkornit kuumentaa öljyssä hieman pidemmän aikaa, n. 4 teholla (itsellä uunissa on skaala 1-12 joten käytän 8-9 aluetta.). Näin popkornien koko kova sisältö ehtii nesteytyä ennen räjähtämistä ja popkorniin jää vähemmän kovaa ydintä jäljelle. samalla paukusta tulee voimakaampi ja ilkeät kuoren kappaleet menee pienemmiksi sirpaleiksi.

Kun olet saanut popparit valmiiksi, suolaa ne reilusti ja erottele 2 litraa paukkumaissia 3-5 litran astiaan.

Laita valurautapannulle voit kuumenemaan n teholle 5 (tai 10). Kun voi alkaa ruskistumaan, kaada pannuun sokerit ja sekoita sokeri huolellisesti voin kanssa ja anna seoksen ruskistua minuutin, kaksi kunnes kiderakenne alkaa muuttumaan yhtenäiseksi massaksi. tässä vaiheessa kaada sekaan maito.

Sekoita seosta kokoajan puuhaarukalla kunnes suurinosa nesteestä on haihtunut pois ja massa alkaa selvästi kehittämään ruskeita paistumishiutaleita/laikkuja. Anna vielä ruskistua hetkenaikaa kunnes väri on suunilleen Dajm suklaalevyn ytimen värinen.

Kaada karamellimassa paukkumaissien päälle nopeasti paukkumaisseja sekoittaen niin että massa leviää kaikkialle tasaisesti.

Lopuksi laita Karamellipaukkumaissit jääkaappiin jäähtymään tunniksi (jos maltat).

Syö.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Sergey
Kaupasta saa karamellipopkornia mutta niiden julkean kallis hinta on estänyt minua ostamasta. Päätin kokeilla tehdä niitä itse, ja tulos oli aivan poskettoman mahtava. Kaiken lisäksi annos on 10x suurempi kuin kaupan boksit ja hinta on vain murto-osan kaupan hinnasta. huom. teflonpannut ei kestä tätä, sokerin kuumentaminen on myrkkyä pinnoitepannuille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään