Tomaattista feta-pastaa ja värikäs kana-sieni-kastike

Reseptiä katsottu 4 691 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
tomaattinen feta-pasta
250 g pastaa, esim. simupkkapastaa
3 isoa tomaattia tai 1½dl tomattimurskaa
150 g salaattijuustoa öljyliemessä, voi olla maustettuakin (esim. yrttinen salaattijuusto rainbowlta)
värikäs kana-sienikastike
350 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 pieni kesäkurpitsa
3 pientä paprikaa, punainen, vihreä ja keltainen
200 g tuoreita sieniä, esim. viljellyt herkkusienet
150 g ruokakermaa, maustettua (esim. juustomaustettu kerma)
tilkka oliiviöljyä kasvisten paistamiseen
ripaus suolaa

Ohjeet

Tomaattinen feta-pasta

1. Keitä pasta ohjeiden mukaan, lisäten keitinveteen suolaa oman maun mukaan. (Jotta pasta saisi itseensä hiukan makua) Keitä pasta vain lähes kypsäksi ja kaada keitinvesi pois.

2. Kaada salaattijuuston öljyliemestä noin puolet pois, ennenkuin lisäät sen pastan sekaan, lämmittäen pastaa kokoajan miedolla lämmöllä. Sekoita pasta hyvin.

3. Pilko tomaatit sopivan kokoisiksi ja heitä ne sekaan.Tomaattimurskan tapauksessa lisää tarvittava määrä vain joukkoon ja sekoita.

4. Sekaan voi heittää vielä jotain mausteita tai suolaa, jos siltä tuntuu. Anna hautua hetken. Pasta on tarjoiluvalmista melko pian.

 

Värikäs kana-sienikastike

1. Pilko paprikat ja kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

2. Paista hunajamarinoituja broilerinsuikaleita puolikypsiksi asti.

3. Lisää tilkka öljyä ja heitä joukkoon kasvikset. Pilko samalla sekaan sieniä, kun pannulla oleva kana ja kasvikset kypsyvät.

4. Anna kasvisten, sienten ja lihan kypsyä omassa rauhassaan hetken. Lisää lopuksi ruokakerma ja anna sen hautua ja imeytyä. Tarkista, onko ruuassa mielestäsi riittävästi suolaa, ja lisää tarvittaessa. Ruoka on nyt valmista.

 

Bon apetit!


Kommentit

Windysama
Raaka-aineita voi korvata vaikka ja millä, mutta tämä on resepti, jolla minä sen tein. Liikkumavaraa kuitenkin joka suuntaan on paljon. Halusin tehdä ruuan, joka muistuttaa minua grillikaudesta, ja siinä onnistuin. Tätä siis luultavasti voisi tarjoilla esimerkiksi mökkikauden päättäjäisissä tai avajaisissa, jos ei ole mahdollisuus grillata. Herkullista, värikästä, helppoa ja juhlavaakin! Idoita ja vaihtoehtoja voitte heitellä tänne. Millainen olisi SINUN muisto grillikaudesta, jos puhutaan ruuasta? Grillaamista itseään ei lasketa ;) Hyvää ruokahalua! Kokeilkaa ja kommentoikaa, maistuuko yhtä ihanalle kuin minulle maistui! :D Ja ruoka on muuten sen verran tuhtia, että tulee varmasti täyteen, mutta patonki menisi tämän kaverina oivallisesti, jos napa vetää vielä isonkin satsin jälkeen!