Helppo SitrusTorttu (Vegan&Raw)

4 annosta

Raaka-aineet

pohja:
2,5 dl auringonkukansiemeniä (kuivia)
2,5 dl rusinoita
hyppysellinen suolaa
ripaus vaniljaa
täyte:
1 kypsä avokado
1 mandariini (leikkele kuoret pois)
1/2 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 dl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
2 tl psylliumjauhetta

Jaa resepti

Ohje

1. Laita pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja kä'ytä konetta täydellä teholla,  kunnes saat aikaiseksi taikinaa. Se saa olla hieman murumaista. Painele pohjataikina pieneen irtopohjavuokaan (halk.20cm) , ellei vuoka ole silikoninen, vuoraa pohja leivinpaperilla.

2. Valmista täyte: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla. Voit laittaa piiraan vetäytymään jääkaappiin n. 1/2 tunniksi ennen tarjoilua, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

TwilightGirl
Auringonkukansiemenet ja rusinat muodostavat helpon, edullisen ja maukkaan pohjataikinan. Rusina jää usein raw-ohjeissa turhaan sivuun, sillä sen aromi sopii hyvin moniin makeisiin takinoihin. Ja auringonkukansiemenillä on monessa muussakin suhteessa erinomainen hinta-laatusuhde. Pohjaan tulee kuivia siemeniä, joten jos vain kärsivällisyyttä löytyy, kannattaa liottaa ja kuivattaa siemenet uudelleen ennen käyttöä. Siementen lievä karvauskin talttuu tällä keinolla. Täyte valmistuu nopeasti avokadosta ja tutuista sitruksista ja on valmista saman tien, namm(;

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään