7 512
7 512

Charlotta suklaa-appelssiini

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

kÄÄretorttu
4 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
2 tl leivinjauhetta
200 gr appelssiinimarmeladia tai hilloa (1/2 purkkia)
tÄyte
500 gr maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 kpl liivatelehtiä
1/2 dl appelssiinimehua
2 kpl appelssiineja
1/2 dl sitruslikööriä (vain aikuisten kakkuun)

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin kääretorttu

Levitä uunipellille leivinpaperi ja levitä  toinen leivnpaperi vaikka pöydälle ja ripottele paperille tasainen, ohut sokerikerros. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen kaapimella tai lastalla. Kaada taikina uunipellille ja levitä se lastalla koko pellin alueelle. Paista n. 10 min  225 asteessa ja kumoa levy sokeroidulle leivipaperille. Levitä appelssiinihillo- tai marmeladi vähän jäähtyneelle kakkulevylle ja kääri pidemmältä sivulta alkaen tiukalle rullalle paperin avulla. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.

Charlotan täyte

Kuori appelssiinit leikkaamalla ja ota myös lohkojen väliset kalvot pois ja pilko lohkot n. 2 sm paloiksi. Vuoraa n.2 litran pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttu n. 1 1/2 sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet vuoan pohjalle ja reunoille melko tiiviisti.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Sekoita rahkan sekaan sokeri, vaniljasokeri ja likööri. Lämmitä appelssiinimehu ja liota puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun, lisää rahkaan ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää appelssiinin palat ja viimeksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Kaada seos torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Jos kääretortun viipaleitä jäi voit levittää ne pohjaksi hyytelön päälle. Peitä hyvin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ines
Olen tehnyt saman herkun monella eri täytteellä mutta appelssiinin ja suklaan liitto on mielestäni paras.Kaakaon pitää olla oikeata kaakaota ja täytteeseen voi lisätä suklaamuruja tai -raastetta maun mukaan. Oma versioni ei ole kovin makea vaan raikas ja täyteläinen. Tästä voi tehdä myös laktoosittoman tai HYLA-version mutta meillä ei ole aina saatavilla ko. versioita.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään