TIPPALEIVÄT à la NORMANDE

Reseptiä katsottu 2 090 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 kpl munia
5 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 pussi luonnollista vaniljasokeria 7,5 gr
1 kpl sitruunan mehu
2-3 rkl ranskalaista paksua crême fraicheä
4 dl maitoa
n.5-7 dl vehnäjauhoja
tomusokeria
truuttapullo
säilykepurkki

Ohjeet

Vatkaa munat noin 3-4 minuutia jotta ne alkavat vähän valkaistua. Lisää kuiva-aineet ja jatka vatkausta. Lisää Crême Fraiche ja sitruunan mehu ja vatkaten maito. Lisää hitaasti vehnäjauhot (voit myös käyttää 1/2 vehnäjauhoja 1/2 maissijauhoja jolloin taikinasta tulee kevyempää). Taikinan on oltava tarpeeksi paksua jotta se valuu juuri ja juuri suppilon reiästä. Anna taikinan levätä noin 30 min pyyhe kulhon päällä keittiölämmössä.

Leikkaa säilykepurkista pohja pois (itse käytän 400 gr kissanruokapurkkia, tippiksistä tulee vähän pienempiä mutta ilmavampia). Truuttana käytän 1 kilon Heinz ketsuppipulloa (tarpeeksi iso ja reiän mitta on oikein hyvä).

Tarkista taikinan paksuus suppilolla ja jos tarve on, lisää jauhoja tai maitoa. Laita öljy kuumenemaan 180°  (itse käytän 3 litran valurautapataa joka pitää lämpötilan tasaisena) HUOM! Ranskassa ei koskaan käytetä rypsiöjyä paistamiseen koska se voi olla liian kuumana vaarallista terveydelle. Auringonkukkaöljy on halvinta ja parasta.

Pistä purkki öljyyn ja truuttaa nopeasti joka suuntaan, ota pois purkki ympäriltä ja ala uudestaan kääntäen eka tippiksen jne. Valuta kypsät tippikset kaksinkertaisen talouspaperin päällä ja sirota heti tomusokeria niiden päälle.

VAIHTOEHTOJA PERUS TIPPALEIPIIN: Voit lisätä taikinaan:

- muutama tippa (3-6) pikku pullosta luonnollista appelsiiniaromiöljyä

- KANELIA tai KAAKAOJAUHETTA

- KOOKOSPÄHKINÄÄ tai MANTELIA muskattuna tai jauheena

-vedessä turvotettuja RUSINOITA

Makusi mukaan voit sekoittaa kaksi tai enemmän lisäaineita maun muuttamiseen.

Joten BON APPETIT

 


Kommentit

Hebeck
Huomenna hyökkään siman kimppuun aina ranskalaisittain!