VHH-pitsapohja

Raaka-aineet

pohja:
2 kpl kananmunia
150 g juustoraastetta (mozzarella, emmental tms.)
250 g philadelphia-tuorejuustoa/rahkaa
4 rkl vehnä-, tms., vaikkapa myslileseitä
3 rkl ruis-, tai mantelijauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
täyte:
tomaattipyrettä
haluamiasi täytteitä, vain mielikuvitus rajana

Jaa resepti

Ohje

Riko kananmunien rakenne rikki, ja sekoita muiden aineksien kanssa sekaisin (leivinjauhe ruis-/mantelijauhoihin). Levitä "taikina" tasaisesti ja ohuelti halutessasi kevyesti voidellun, leivinpaperin päälle, mutta ei kuitenkaan itselläni jäänyt leivinpaperiin kiinni. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15min. Ota pois uunista ja levitä pohjalle kauttaaltaan tomaattipyre, sekä mieleisesti täytteet. Laita takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi.

(Ensimmäisen kuvan pitsa on täytetty tonnikalalla, tomaattiviipaleilla, sipulilla. Päällä Emmental-raaste ja mausteena oreganoa. Pohjassa rahkaa, Mozzarella-raastetta, ruisjauhoja, kauraleseitä.

Toisen pitsan täytin savukasler-leikkeleillä, ananaspaloilla, aurajuustolla, oliiveilla ja Mozzarella-juustoraasteella. Mausteena oreganoa. Pohjaan käytin Philadelphia-juustoa, Mozzarella-raastetta, mantelijauhoja, sekä myslileseitä.

Kolmannen, "Texas Style Barbequen"  täytin pekonilla, kanalla, sipulilla, Mozzarella-raasteella, sekä barbeque-kastikkeella. Myöhemmin muistin lisätä oreganon. Pohjaan käytin Mozzarella-raastetta, rahkaa, ruisjauhoja, sekä myslileseitä.)

Jos haluat kevyemmän ja vähän rapeamman pohjan, käytä rahkaa, jos rasvaisemman ja pehmeämmän, käytä tuorejuustoa. Kumpikin ovat hyviä. Voit myös laittaa puolet rahkaa ja puolet tuorejuustoa. Jos haluat pohjasta miedon makuisen, käytä Mozzarella-raastetta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Piiskuneiti
Osan mielestä parempaa kuin "tavallinen". Kannattaa kokeilla!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään