Lihaisa Calzone

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

pohja:
dürumjauhot
täytteet:
ketsuppi
hp:n smoke
1 pss salamilastuja
1 pss kebablastuja
1 pss pizzajuustoraaste
1 pss sinihomejuustoa
1 kpl valkosipuli
paprikaa
punasipulia

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Ohjeet löytyy jauhopaketin kyljestä. Tee ohjeen mukaan, seuraava pohja on aina edellistä parempi. Levitä pohja uunipellille, jossa leivinpaperi alla (helpottaa siivoamista). Kaulitse pohja mahdollisimman tasaiseksi ja töki sitä mieltymysten mukaan vähän haarukalla. Itse en jostain syystä omista (vielä) kaulinta niin tein hartaasti töitä omalla kämmenpohjalla. Käsillä jos hommaa teet, miksi ei kaulimellakin niin kannattaa esim. oliiviöljyä käyttää, niin ei tartu taikina niin helposti käsiin.

Täytteet:

Heitin ekana ketsupit, HP:n kastikkeet (tässäkin omia makunystyröitä seuraten) ja levitin ne nätisti. Sen päälle hieman juustoraastetta. Tämän jälkeen laita loput täytteet, mieluiten keskelle reunoille tilaa jättäen (muista, että ahneella on p******n loppu, tämän todisti avovaimoni! :) tällä tarkoitan, että jos ladot calzonen täyteen herkullisia täytteitä, et saa sitä enää hyvin kiinni ja kun alat syömään, hyvin todennäiköisesti täytteet valahtavat pois ja kyllästyt nopeasti liian rikkaaseen makukokemukseen (huom. mutta tee tämäkin makusi mukaan!). Nyt alkaa sulkeminen, eli suljet calzonen ja painelet sormenpäillä reunan kiinni. Seuraavaan lisään varmaan creme fraichea, se käy kaikkeen herkkuun!

Paistoaika:

Kultainenrusketus (15min/225°c, monesta tekijästä riippuvainen)

Älä karkaa ruokasi läheltä, vartioi ja ota heti uunista pois kun tämä tarunhohtoinen rusketus on saavutettu.

Muista, että ruokaa ei tehdä kiireellä! Vieraat odottaa ruoka ei!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Lihaisa voileipäkakku
  • 8 6 Lihaisa voileipäkakku
  • 1 0 Umaminen Calzone Jauhelihatäytteellä
  • 2 0 Lihaisa vihanneslaatikko
  • 4 3 Calzone By Ezzi
  • 0 4 Lihaisa iltapala (7.8.08)

Kommentit

s1monsays
Hyvää perus safkaa. Mukavaa yhdessä oloa esim. tyttöystävä/vaimo/avovaimo/poikaystävä/kaveri seurassa. Avaa punaviini anna dekantoitua, rentoudu ja tee hyvää ruokaa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään