HELPPO JA MAUKAS KAALILAATIKKO

Reseptiä katsottu 11 748 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 prk raibow naudanlihasäilykettä eli "nötköttiä"
1 kpl iso keräkaali ( n. 2,5kg )
n. 5 dl puuroriisiä
2 kpl lihaliemikuutioita
suolaa
grillimaustetta tai muita mausteita mielen mukaan
n. 1 l vettä

Ohjeet

Aloita poistamalla kaalista muutama päällimmäinen kerros ja halkaise kaali ensin puukolla puoliksi ja siitä vielä pienempiin osiin. Itse laitoin kaalin ensin neljään osaan ja sitten tarvittaessa pienemmäksi vielä.

Poista kaalin "kova keskiosa" alhaalta ja ala pilkkomaan kaalia. Kannattaa tehdä pilkkominen osissa ja laittaa aina pilkottu osa siivilään ja huudella. Huuhtelun jälkeen ensimmäinen satsi pannulle ja paistinpannulle mieluiten kansi päälle. Pidä ensin levyä kutosella mutta kun alkaa kuumenemaan niin lämpöä voi laskea.

Anna kaalipalojen höyrystyä kannen alla ja sekoittele välillä. Kun kaali alkaa saamaan hieman väriä pintaan ja on pehmentynyt tarpeeksi niin ota suuri uunivuoka ja voitele vuoka tarvittaessa. Itse käytin vuokaa jossa on "tarttumaton" pinta. Kaada paistetut kaalipalaset vuokaan. Toista sama niin monta kertaa että kaalit on paistettu.

Keitä puuroriisit ja laita uunivuokaan.

Avaa Nötköttipurkit ja murenna/muussaa käsillä ihan muussiksi ( voi käyttää kertakäyttöhanskoja ) ja laita nötkötitkin vuokaan. Itse jätin nötköttipurkissa olevat näkyvät rasvat pois.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää mausteita mielesi mukaan. Itse käytin grillimaustetta ja suolaa.

Lämmitä n. 1 litra vettä ja sekoita sekaan 2 lihaliemikuutiota.

Kaada lihaliemiseos vuokaan ja sekoita vielä kaikki ainekset keskenään. Tasoita isolla lusikalla tai puulusikalla kaalilaatikon päällinen ja laita uuniin.

Paista 200 asteessa n. 1 tunti. HUOM! Ota laatikko uunista kun olet paistanut n. 15 minuuttia ja sekoita vielä pohjaa myöten puulusikalla/kauhalla.

Kun laatikko on ollut tunnin uunissa niin katkaise virrat uunista ja anna laatikon jäädä hautumaan hetkeksi lämpimään uuniin.

 


Kommentit