14 020
14 020

Deluxe Fry Sauce

Alle 15 min

Raaka-aineet

Ketsuppi
2 dl Perus ketsuppia
½ kokonaisesta sipulista
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 tl oliiviöljyä
½ tl caynne pippuria
1/4 tl kanelia
½ tl paprikajauhetta
1/4 tl ruskeaa sokeria
½ dl viinietikkaa
3 tl tomaattipyrettä
Majoneesi
1 dl perusmajoneesia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kurkkumehua
1 tl hunajaa

Ohje

Alunperin Idaholaista alkuperää oleva kastike, joka yhdistää ketsupin ja majoneesin yhdeksi kastikkeeksi. Tätä kelpaa tarjota ranskalaisten tai perunoiden kanssa dipperinä. Tässä mallissa on hieman enemmän potkua kuin tavanomaisessa ketsupin ja majon sekoituksessa (3/5)

Valmista ensiksi ketsuppi ja majoneesi erikseen ja sekoita suhteessa 2/3 ketsuppia ja 1/3 osaa majoneesia keskenään (2:1).

Ketsuppi: (jos omistat tehosekoittimen, hyppää rivit merkitty *)
* Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi
* Kuori valkosipulit, laita veitsi selkä niitä vasten ja mäjäytä kunnon pamaus nyrkillä puukkoon, jolloin sipulit menee tasaisiksi, leikkaa hienoksi nyt litteät valkosipulit.
Laita kaikki sipulit kulhoon tai tehosekoittimeen ja lisää sekaan pyre ja viinietikka. Pistä sekoittaen pari pyrähdystä ja lisää sekaan loput ainekset, anna pyöriä tovin verran niin ketsuppi on valmista.

Majoneesi:
Kaada perusmajoneesi astiaan ja lisää sekaan juokseva hunajna ja mehut, kääntele aineet majoneesiin, majoneesi on valmis.

Yhdistä:
Kaavi majoneesi tehosekoittimeen (kulhoon jossa ketsuppi) ja sekoita kevyesti keskenään. Kastike on valmis (tulisi näyttää oranssihtavalta)

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Neljän marjan muffinssi
  • 4 0 Nipa Deluxe
  • 6 5 Deluxe Vadelma Juustokakkua
  • 11 0 Deluxe Nachos Plate
  • 2 2 Deluxe Maistuvat Maissiletut (/Laktoositon)
  • 2 2 Deluxe Runebergin Tortut

Kommentit

JHawx
Nimi "Fry sauce" tulee alkeperäisin siitä että sitä tarjotaan enimmäkseen ranskalaisten (fries) kanssa. Mutta sitä tarjoillaan aikamoisesti kaikkien pikaruokaloiden kanssa kuten majoneesia ja ketsuppiakin. Mackärissä voi helposti tehdä tätäkin kastiketta itsekin miedompana versiona ottamalla valkosipuli majoneesia ja sekoittamalla sen sekaan ketsuppia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään