39 563
39 563

Perinteinen mustikkapiirakka

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

dl maitoa
25 g tuorehiivaa
muna)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½-1 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
Täyte:
1 l mustikoita
2 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
½ muna voiteluun

Jaa resepti

Ohje

  1. Valmista pullataikina: Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää muna, sokerit, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja hiljalleen voimakkaasti vispilällä vatkaten kunnes taikina alkaa muuttua paksuksi velliksi. Aloita sitten alustaminen käsin varovasti jauhoja lisäten. Varo ettei taikinasta tule liian kovaa! Kaada hieman jäähtynyt voisula joukkoon ja alusta se perusteellisesti taikinaan. Lisää jauhoja, jos taikina on yhä liian rasvainen. Hyvä pulla on pehmeän kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  2. Kuumenna täytteen ainekset kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Ota 1/3 taikinasta talteen ristikkoa varten.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kauli taikina hieman pellin pohjaa suuremmaksi ja nosta levy pellille. Kääri reunoja sisäänpäin, ettei mustikkaseos valu pois. Kohota pohjaa kymmenisen minuuttia ja kaada sitten täyte päälle. Kauli ristikkotaikina pitkulaiseksi ja leikkaa siitä leivinpyörällä suikaleita. Sommittele ne piiraan päälle. Voitele reunat ja ristikko munalla ja paista 225 asteessa uunin alatasolla 15-20 min.

Vinkki! Jos haluat piiraan pinnan kiilteestä kestävämmän, kiehauta 2 dl marjamehua ja lisää 1 dl hyytelösokeria. Jäähdytä muutama minuutti ja valele piiraan päälle.

Ohje on peräisin Marja Malisen toimittamasta Pienestä pullakirjasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Makea mustikkapiirakka
  • 119 15 Vanhanajan mustikkapiirakka pullapohjalla
  • 7 2 Perinteinen sokeripulla
  • 3 5 Mustikkapiirakka
  • 2 1 Mustikkapiirakka
  • 2 0 Mustikkapiirakka

Kommentit

Elit
Aina maistuvaa perinteistä kunnon piirakkaa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään