VOILEIPÄKAKKU

Reseptiä katsottu 25 927 kertaa
15 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
20 kpl vehnä paahtoleipää (reilu vehnä)
1,5 dl keitettyä liha tai kasvislientä kostutukseen
250 g maksamakkaraa
2 kpl maustekurkkua
250 g palvikinkkua
200 g savuporo sulatejuustoa
2 dl kermaviiliä
2 dl emmental juustoraastetta
400 g Olympia sulatejuustoa
100 g majoneesia

Ohjeet

Tee ensin täytteet, jotka ovat seuraavat  1. täyte= pilko maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita maksamakkaran kanssa tahnaksi. 2. täyte= leikkaa kinkku suikaleiksi, lisää savuporosulatejuusto, kermaviili sekä juustoraaste.

Aloita voileipäkakun valmistus, leikkaa leivistä reunat pois. Levitä pöydälle leivinpaperia+kelmua niin että pystyt käärimään valmiin kakun siihen. Laita 4kpl leipäsiivuja vierekkäin kostuta hieman kylmällä lihaliemellä, levitä ensimmäisestä täytteestä puolet ja tee samanlailla toinen kerros leipäsiivuja, kostuta aivan hieman ja laita 2.täytteestä puolet leipäsiivujen päälle, toista taas sama seuraavassa kerroksessa, loput 1. täytteestä leipien päälle ja kerros leipää ja loppu 2.täytteestä väliin. Päälle vielä yksi leipäkerros ja aivan pieni kostutus päälle.

Kääri voileipäkakku tiukkaan pakettiin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. Käännä voileipäkakkua pari kertaa, että kosteus leviää tasaisesti.

Tee voileipäkakulle kuorrutus. Notkista sulatejuusto kulhossa majoneesilla ja levitä reilusti voileipäkakun päälle ja reunoille.

Koristele kakku oman mielesi mukaan, itse laitoin juustoraastetta ja tomaatinlohkoja.

(tästä kakusta syö isompikin porukka, on sen verran reilun kokoinen kakku ja hyvin täyttävä, kun on kunnolla käytetty tarveaineita)

 


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.