7 710
7 710

Ruisleivät

Raaka-aineet

1 pkt margariinia
1 l maitoa
1 pkt Ruisleipää

Jaa resepti

Ohje

Ota kaupan hyllystä, sieltä leipähyllyn takaosasta tuoretta ruisleipää. Kokeile leivän pehmeyttä ja tarkista tarvittaessa päivämäärä. Vanha leipä homehtuu nopeasti ja maistuu pahalle. Homesieni on koko leipäpaketissa jos sitä on vain toisessa päässä leipäpakettia. Älä syö vähän homehtunutta leipää, heitä se biojäteastiaan. Tuore leipä kestää pidempään suljettuna, muista käyttää aina sulkuklippiä.

Voitele leivät nopeasti ja tarjoile maidon kanssa. Maito on parsta juomaa leivän kanssa koska vitamiinit imeytyvät parhaiden molekyylien kohdatessa toisensa. Maidossa voi olla paljon rasvaa joten käytä vähän rasvaista maitoa. Voita kohtuudella, verisuonet tukkeutuvat nopeasti jos syöt joka päivä leivän päällä voita.

Voit myös käyttää tomaattia, kurkkua ja juustoa. Leikkeleet lisäävät kalorien määrää. Älä käytä liian paljon eri leikkeleitä leivän päällä. Kaloripommi kasvaa jos lastaat leivän täyteen energiaa. Juustolla voit korvata maidon ja juoda vettä, mutta älä käytä sokeri juomia. Mehuja ja virvokkeita, niissä on hirveän paljon lisättyä sokeria.

Hyviä leipä hetkiä, uunileivät ovat jo toisenlainen maailma.

 

  

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ride37
Kauppareissun jälkeen, nälän himoon ja ruuan korvikkeeksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään