Mamman Helppo Kuivakakku

Reseptiä katsottu 123 772 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
300 g Sokeria (+ ripaus vaniljasokeria)
300 g margariinia
300 g Vehnäjauhoja (tai 150g perunajauhoja ja 150g vehnäjauhoja)
2 tl kaakaojauhetta
5 kananmunaa

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (+vaniljasokeri) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellet. Seos saattaa näyttää tässä vaiheessa juoksettuvan, mutta siitä ei tarvitse välittää.

Lisää tämän jälkeen sekaan kaakaojauhe ja jauhot (itse käytän aina puolet perunajauhoja) siivilän läpi.

Voitele vuoka hyvin ja jauhota se korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Vehnäjauhojakin olen käyttänyt.

Nostele taikina lusikalla vuokaan, on vähän liian jähmeää ihan vaan kaadettavaksi. Älä suotta tasoita taikinaa.

Anna paistua uunin keskitasossa n. tunti. Saattaa nousta melko paljon, siitä ei kannata välittää. Kumoa kypsä kakku hetken päästä pellille tai vastaavalle ja anna sen itsekseen irrota vuuasta.

Säilyy jääkaapissa pitkään ja paranee vaan vanhetessaan.


Kommentit

Alaevyan
Oma äitini on tehnyt tätä kuivakakkua vuodesta toiseen aina kaikissa juhlissa ja se on saanut aina yhtä loistavaa palautetta. Kakun koostumus riippuu vähän tekijästä, mutta erityisesti vuokaan asetteluvaiheessa kannattaa olla melko suurpiirteinen, eli turha hienosäätö pitää jättää pois. Margariinin tilalla voi käyttää voita, se tosin kovettuu sitten jääkapissa paljon enemmän, kuin margariinista tehty kakku. Ja jauhoina voi käyttää tosiaan pelkkää vehnäjauhoa, mutta kun osan korvaa perunajauhoilla, niin lopputulos on paljon tukusampi, eikä kakku niinkään murene. Äiti laittaa yleensä joko puolet ja puolet tai 200g vehnäjauhoja ja 100g perunajauhoja. Jos ei taloudesta löydy keittiövaakaa, niin suunnilleen 4-5 desin muki/lasi käy myös hyvin. Jauhoja ja sokeria vaan mittaa saman verran lasiin, 5 munaa (eli lasillinen) ja 300g voita. Kaikkia pääaineksia on siis hyvä tulla suhtkoht sama määrä. Ja valitsemalla oikeat raaka-aineet, saa kakusta ainakin laktoosittoman.