Maljahyytelökakku

Reseptiä katsottu 8 832 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Kääretortunpohja katso linkki
Täyte
3 kpl liivatelehteä
dl rahkaa
2 dl kuohukermaa
400 g pakastemansikoita tai tuoreita
4 rkl mansikkahilloa
makeutusainetta jos tarvitsee maun mukaan

Ohjeet

Pistä liivatteet kylmäänveteen n 5 min. Sulata mansikat ja kaada siitä tuleva mehu astiaan ja kuumenna vaikka mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne mansikkamehuun.

Ota isompi kulho ja rusvo mansikat lisää rahka ja sekoita tasaiseksi niin, että mansikka ja rahka ovat hyvin sekaisin. Lisää ohkaisena nauhana vähän jäähtynyt liivate. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sekoita huolella. Laita hetkeksi jääkaappiin ja kun alkaa hyytymään aloita täyttäminen.

Ota kaunis lasinen astia ja leikkaa kääretortunpohjasta sopiva pala pohjalle. Pistä täytettä ja laita taas torttunpohjaa, sitten täytettä ja näin niin monta kertaa kun astiaasi haluat. Päälimmäinen kerros tulee olla mansikkarahkahyytelöä, laita jääkaappiin hyytymään n 4 tuntia koristele sitten oman maun mukaan.

Paraste seuraavana päivänä

Jos haluat voit sokerin tilalla käyttää makeutusainetta (MAKONEN)


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

naija
Kakku tarjoiltiin sellaisille ihmisille joilla on sokeritauti ja sen vuoksi käytin Makosta makeuttamaan kakun ja tortunpohjan.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>