juustokakkuset ilman juustoa ja uunia

Reseptiä katsottu 16 347 kertaa
4 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA:
5 kpl ruis digestive-keksejä
25 g voita
Täyte:
1 kpl valkuainen
1 rkl sokeria
2 dl vanilja jogurttia
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
1 kpl liivatelehti
masikka kiille:
6 kpl mansikoita
1 kpl liivatelehti
1 dl sokeroitua mansikkamehua

Ohjeet

Idea juustottomaan juustokakkuun syntyi eräänä iltana himon yllättäessä, kun jääkaapista löytynyt ainoatakaan purkkia tuorejuustoa. Tämä kakku on mahtava, edullinen, ja mikä tärkeintä, se terveellisempi vaihtoehto. Sopii laihduttajalle makean nälkään. Mahdollista valmistaa lisäksi laktoosittomana (tavallista tuorejuustoa kun on täysin laktoosittomana lähes mahdotonta löytää!)

Ohjeesta tulee 4 kpl valmiita annoskippoja. nelinkertaisella ohjeella saat täyden kakun!

1. liota liivalehti kylmässä vedessä.

pohja: 2. murenna keksit ja sekoita pehmeä voi.3. painele kekimurut pieniin, n 5-7cm halkasijaltaan oleviin lasikippoihin.4. laita jääkaappiin vetäytymään.

täyte:5. Vaahdota valkuainen6. sekoita jogurttiin sokerit ja sitruunamehu7. sekoita joguttti valkuisvaahtoon.8. sekoita liivatelehti 1,5rkl kiehuvaa vettä ja sekoita jogurtti-munavaahtoon.9. ota pohjat jääkaapista, annostele täyte kippoihin, pohjan päälle.10. Anna vetäytyä jääkaapissa esim yön yli

manssikkakiille:11. Paloittele mansikat ja annostele kippoihin.12. liota liivatelehti kuumaa 1dl mansikkamehua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää hyytelösokeria.13. anna hyytyä tunnin verran jääkaapissa.

Kaloreita yhdessä kakkusessa on voin noin 170 kcal.

kommentoikaa vapaasti mitä piditte :)


Kommentit