34 063
34 063

Bebe-leivokset

Raaka-aineet

Pohjat:
100 g voita
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
125 g suolaamatonta voita
0,5 dl vettä
0,25 dl sokeria
hilloa tai marmeladia (esim. vadelma, omena...)
kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
(punaista elintarvikeväriä ja nonparelleja)

Jaa resepti

Ohje

Pohja:Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vatkaten keltuainen ja sitten jauhot. Painele taikina leivosvuokiin (itse käytin silikonivuokia), joita tarvitaan vuokien koosta riippuen 6-12 kpl. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 min. Älä anna tummua liikaa, muuten pohja menee helposti murusiksi. Pienemmille vuoille saattaa riittää 10 min. uunissa. Ota tämän jälkeen vuoat pois uuninpelliltä ja anna jäähtyä.

Täyte (kreemi):Lisää sokeri kiehuvan kuumaan veteen ja sekoittele niin kauan, että sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Vatkaa suolaamaton voi valkoiseksi vaahdoksi, ja lisää vatkaten mukaan sokerivesi. Laita ensin jäähtyneille pohjille noin teelusikallinen hilloa/marmeladia, ja lisää sitten kreemi, ja tasoita pyöreähköksi. Laita tämän jälkeen leivokset pakkaseen, jotta kreemi kovettuu, ja päällystys onnistuu helposti.

Kuorrute:Sekoita tomusokeri ja lämmin vesi. Lisää elintarvikeväriä pari tippaa, jos haluat. Dippaa leivos yläpuoli alaspäin kuorrutteeseen ja anna ylimäärän valua pois. Ripottele päälle nonparellit ja anna sen jälkeen kuorutteen jähmettyä. Kuorrutteeksi käy myös valkosuklaa, jonka voit sulattaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen tai vesihauteessa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 4 2 Valkosuklaa-Bebe-leivokset

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Omenakanelikääretorttu
  • 3 1 Valkosuklaatäytekakku
  • 2 0 Bebe-leivokset creepper (pellillinen)
  • 3 0 Suklaatäytekakku
  • 0 2 Rahkatorttu
  • 4 0 Norjan Kuninkaan Sydämet

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään