Jauhelihapiirakka # 2

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt ruis-perunataikinaa (~400g, pakaste)
400 g jauhelihaa
1 Sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 rasia tuorejuustoa, naturel
1 prk tomaattipyreetä
200 g herne-maissi-paprikasekoitusta (pieni pussi)
1 prk ananaspaloja
runsaasti rouhittua mustapippuria
kuin myös pizzamaustetta tai jotain yrttiä
sekä paprikajauhetta
n. 50 g sinihomejuustoa (mielen muk. siis)
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
n. 3 dl juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Sulata piirakkataikina, painele (leivinpaperilla vuorattuun) piirakkavuokaan.

Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet, ruskista jauhelihan kanssa. Lisää pannuun purkillinen tomaattipyreetä, rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa, runsaasti mausteita sekä hetken päästä he-pa-ma-sekoitus. Älä turhaan arkaile mausteiden kanssa, tuorejuusto ja kermaviili pehmentävät makua ja piirakka saattaa jäädä ikävän \'harmaaksi\' maultaan jos ei nyt ole rohkea ;). Lisää valutetut ananaspalat sekä maun mukaan sinihomejuustoa. Juuston voi jättää pois jos ei siitä niin pidä. Tarkoitus ei ole kuitenkaan, että piirakka maistuu pelkästään sinihomejuustolle.. Anna tönkön seoksen jäähtyä rauhassa. Maista tarvisteeko suolaa (itse laitoin kyllä 1 tl, mutta ei välttämättä tarvitse)

Sekoita kermaviiliin kananmunat ja suurin osa juustoraasteesta. Lisää seokseen jauhelihamössöä (ei ehkä kaikkea, muuten tulee yli) ja sekoita tasaiseksi. Kippaa piirakkavuokaan ja tärisytä tasaiseksi. Pinnalle vielä vähän juustoraastetta niin piirakka saa kauniin värin. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Maustamattoman tuorejuuston tilalla voit tietenkin käyttää haluamasi makuista, jolloin muita mausteita ei välttämättä tarvitse (ainakaan yhtä paljon). Sen voi jättää myös kokonaan pois, mutta mielestäni se antaa sopivaa muhevuutta piirakkaan (kuin jos käyttäisi vain kermaviiliä ja kananmunaa). Myös ananaspalat voi jättää pois jos ei ajatuksesta pidä, mutta pieni makeus sopii kyllä hyvin!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Mmm, tulipas hyvää. Muistinkohan varmasti kirjata kaikki ainekset ylös..?

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään