6 313
6 313

Nektariinitorttu

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt kypsiä nektariineja
150 g voita
100 g sokeria
(maustetta mielen mukaan kuten:vanilja, konjakkiaromivahviste)
1 pkt voitaikinalevyä

Jaa resepti

Ohje

Pese nektariineja ja tee viilto puoleen väliin ympäri, jotta voit irroittaa puoliskot toisistaan, sekä poistaa nektariini-hedelmästä kivi.

Tee karamellisoiva seos, sekoittamalla pehmyt voi ja sokeri keskenään. Tämän voi maustaa mielensä mukaan, kuten parilla teelusikallisella vaniliinisokeria tai vaikka muutamalla tipalla konjakkiaromivahvennetta.

Levitä tahna vuokaan tasaisesti. Paina tähän nektariinin puolikkaat joista ei tarvitse poistaa kuorta, hedelmäliha puoli alaspäin.

Paista 150 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Jonka jälkeen paina päälle kaaviloitu alle sentin oleva voitaikinalevypyörylä, josta tulee tortulle pohja. Laita takaisin uuniin nyt 200-astetta ja noin 20-25 minuutiksi. Siksi aikaa, kunnes voitaikina näyttää kypsältä.

Nosta torttu pois uunista ja kiepsauta se nurin lautasta apuna käyttäen. Tulos on herkullinen ja kauniin värinen torttu, jonka sokeri-voimassa on karamellisoinut kauniisti. Maku on hurmaava. Nyt halutessa voi koristaa pintaa mintunlehdin, tai vaniljajäätelölevyin, jos nautitaan heti.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 3 Nektariinipiiras
  • 8 5 Aika Rikkaat Ritarit
  • 10 10 Hedelmistä lisuke, jäätelölle tai ritareille ym..
  • 0 0 Karamellisoitua nektariinia
  • 6 5 KosteahkoHedelmäinen kakku
  • 0 0 VadelmaNektariini piirakka

Kommentit

piia58
Todella herkullista ja helppoa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään