18 756
18 756

Macaronit

30 - 60 min

Raaka-aineet

1 ps mantelijauhetta (75g)
3 dl tomusokeria
2 valkuaista (m-koko)
1 rkl sokeria
täyte:
100 g suklaata (taloussuklaa, muutkin käy)
½ dl kuohukermaa
värjäämiseen:
½ rkl kaakaojauhetta tai
elintarvikeväriä muutama tippa

Jaa resepti

Ohje

 

noin 24 kpl

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita, lisää kaakao (n.½ rkl) tässä vaiheessa.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa kiiltäväksi. Jos haluat värikkäitä leivoksia, lisää muutama tippa elintarvikeväriä tässä vaiheessa. Kääntele mantelijauhe-sokeri valkuaisvaahtoon.

Pursota seosta noin 2 cm halk. oleviksi nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 15 min. Paista 150 asteessa 10-15 min. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekottaen kunnes suklaa sulaa. Anna hiukan jäähtyä.

Levitä suklaata pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.

 

Voi pakastaa täytettyinä

ohje Pirkka

Ja näin minä tein. Tämä hento vaaleanpunainen väri tuli kun ei ollutkaan kaakaota eikä myöskään väriainetta, joten tein mansikan makuisesta tomusokerista. Tämän ruokalusikallisen sokeria jätin pois ja hyvä näin, koska nämä ovat todella makeita! Enpä saanut näistä sen näköisiä kuin ohjeen mukaan piti tulla, liekö syynä etten pitänyt sitä 15 min. luovaa taukoa. Alapuolelle tulevia piti vähän veistellä jotta pysyvät tasapainossa. Myöskään en saanut kuin puolet määrästä, ois vaan pitänyt uskoa ohjetta ja pursottaa tosi vähän. Pienellä harjoittelulla nämä varmaan onnistuu. Sopivia tosi makean ystävälle.

Ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä!!

Näitä oli Naantalin Aurinkoisessa myynnnissä kovalla hinnalla ja päätin viimeinkin kokeilla onnistuuko ite tehtynä, kun tuo ohje on jo vuoden roikkunut, mutta en ole uskaltanut yrittää.

 

Kuvissa on toinenkin yritys ja nyt ne näyttävät siltä miltä pitääkin, jätin myös ekayrityksen kuvat.  Otin kuvan tästä Pirkan ohjeesta ja siinä näkee minkä muotoisia pitäisi olla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Whoopies
  • 5 7 Mascarponetorttu
  • 8 3 Macaron leivos
  • 0 6 Kuusivuotiaan kuusikakku
  • 2 0 "Tahmeat" suklaamuffinit
  • 2 1 Suklaiset sydänleivonnaiset/suklaakääretorttu

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään