Pečená kačica so cesnakom - paistettu valkosipulinen ankka

Reseptiä katsottu 4 751 kertaa
6 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
rasvainen ankka
suolaa
1 iso valkosipuli
kokonaisia kuminoita
2 sipulia
herkkusieniä
mustapippuria

Ohjeet

1. Ota ankka sulamaan jo edellisenä iltana, jos se on pakastettu. Lisää joka puolelle runsaasti suolaa (myös sisälle). Jos ankan sisällä on paljon rasvaa, ota se talteen. Lisää aamulla vielä suolaa ennen paistoa.

2. Murskaa reilusti valkosipulia, ja levitä sitä runsaasti ankan sisälle. Hiero myös ankan pintaan valkosipulia, ja ripottele päälle kuminaa. Laita ankka rintapuoli alaspäin uunivuokaan.

3. Pilko suurpiirteisesti sipulia pediksi ankan ympärille. Pane ankan rasvaa sipulien seuraksi, ja lopuksi sen verran vettä vuoan pohjalle, että sipulit peittyvät.

4. Paista juuri niin kuumassa uunissa, ettei valkosipuli pala. Kun ankka on kullan ruskea, käännä se toisin päin. Ankka on valmis, kun se on kauttaaltaan kullan ruskea, ja neste on pistettäessä kirkasta, (paistoaika kahden tunnin molemmin puolin linnun koosta riippuen). Lopussa voit lisätä hetkeksi lämpöä, jolloin pinta saa rapeammaksi. Jos haluat oikein rapean pinnan, älä hiero pintaan valkosipulia. Varo kuitenkin kuivettamasta lihaa.

5. Jätä ankka vielä hetkeksi muhimaan ennen paloittelua. Paista ankan rasvassa paistinpannulla vielä viipaloituja herkkusieniä, ja mausta ne mustapippurilla. Huomaa, että rasva voi olla todella suolaista!

Ankan paloittelussa hyvä apu on kalasakset tai vastaavat.

Tarjoile herkkusienien ja sipulin sekä haluamiesi lisukkeiden kanssa. Kuvan annoksessa oli lisäksi oluessa keitettyjä juureksia (linkki), kevyt kastike ja balsamiviinietikassa marinoituja punasipuleita.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Grillimestari

Maukkaita lihaisia (ja ehkä hieman muitakin) herkkuja kuumaan grilliin.