11 304
11 304

Koirien herkkumättö

Raaka-aineet

1 osa raakoja kasviksia
1 osa viljaa
1 osa rakaa lihaa
joukkoon (hapan)maitovalmistetta

Jaa resepti

Ohje

HUOM! Resepti on koiraperheenjäsenille.

Kasvikset

Käytä raakaa perunaa, porkkanaa, lanttua, kaalia (myös kuoret ja kantapalat), jotka raastat tai tehosekoitat pieneksi silpuksi. Kokeile muitakin kasviksia, mutta ei sitrushedelmiä. (Esim. vatut ovat oman narttuni lemppareita jopa pensaasta itse syöden eli koiran makua voi kyllä testata ja yhdistellä kasvikunnan tuotteita.)

Vilja

Kuivunut leipä on parasta, tuorekin käy. Homeista ei tietenkään tarjota. Yli jääneet riisit jne sopivat myös, mutta vältä mausteisia tuotteita ja reilua suolamäärää. Kokojyvä- tai tummat tuotteet valkoista viljaa parempia. Turvota vedessä tarvittaessa ja silppua kuten kasvikset.

Liha

Raaka jauheliha, naudanmaha, mikä vaan raakaherkku sopii. Jauheliha ja pakastemaha ovat käteviä, koska niitä ei tarvitse jauhaa. Isot muut kimpaleet on hyvä pieniä kuten kasvikset tai vähän isommaksi rouheeksi. Vältä taas marinadeja, mausteita ja suolaa. Jos liha on erityisen vähärasvaista, lisää joukkoon hiukan ruokaöljyä. Älä tarjoa pelkkää läskiä kerta-annosta useammin. Osan lihasta voit korvata myös kalalla, esim. nahkalla tai perkuu"jätteellä".

Kalkki

Piimä ja raejuusto ovat ehdottomia suosikkeja, mutta myös jugurttipurkkien pohjat, maustamattomat tuorejuustot tai juuston jämät raasteena sopivat. Laita kokonaismäärään nähden noin viidesosa mätöstä, vältä ylimääräistä sokeria. Hapan tuote on koiran vatsalle parempi kuin tuore eli parasta ennen -ylittänyt maito käy kohtuuden rajoissa. Voit käyttää myös kalkkijauhetta tai muita kalkkipitoisia lisiä. Kalkin saanti on tärkeää etenkin, jos koirasi siirtyy syömään tämäntyyppistä ruokaa säännöllisesti.

Valmistus ja annostelu

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa ilman kypsyttelyä. Lisäaineiden ja lisätyn rasvan puuttuessa koiralle voi yleensä antaa tätä noin 1,5-2 -kertaisen määrän nappularuokaan verrattuna per annos. Älä syötä vatsataudista toipuvalle tai muusta sairaudesta heikkokuntoiselle koiralle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Pihla
Koiratkin haluavat (meillä ainakin) välillä muuta kuin valmisruokaa. Älä siis heitä pois perunankuoria tai kuivuneita leipiä, vaan hemmottele parhaita ystäviäsi ja vähennä samalla kompostikuormitusta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään