Laktoosittomat Toscapullat

yli 24 h

Raaka-aineet

Pullataikina:
5 dl maitoa (laktoositon)
50 g Tuore Hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
13 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
200 g öljyä
Täyte:
100 g voita (laktoositon)
4-6 tl kanelia (riippuu, kuinka paljon itse tykkää kanelista)
n.½ dl sokeria
Päälle:
3 dl kermaa (laktoositon)
dl sokeria
rkl tummaa siirappia
100-150 g mantelilastuja
voiteluun kananmunaa

Jaa resepti

Ohje

n. 35-40kpl

Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota lämpimään maitoon hiiva, sen jälkeen lisää sokeri, kardemumma, puolet vehnäjauhoista, kananmuna, öljy ja loput vehnäjauhot. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 45 minuutiksi. Tässä vaiheessa voit ottaa täytettä varten voin lämpenemään ja sekoittaa kulhossa sokerin ja kanelin kunnolla sekaisin.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota taikina pöydälle ja jaa se 4 yhtä suureen palaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Levitä pehmennyt voi suorakaiteen muotoisille paloille ja ripottele päälle sokeri-kaneliseosta. Kääri levyt leveämmästä päästä rullalle ja paloittele rulla sopivan kokoisiin paloihin, riippuen, haluatko isoja vai pieniä pullia.

Laita palat leikkuupinta ylöspäin uunipellille, leivinpaperin päälle. Voitele munalla. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Tee tässä vaiheessa toscatäyte. Sekoita kattilassa kerma, siirappi ja sokeri. Kun seos alkaa poreilla, vähennä lämpöä ja hämmennä seosta muutaman minuutin ajan, jotta se hiukan saostuu. Lisää lopuksi mantelilastut. Sekoita tasaiseksi ja ota pois levyltä.

Paista voideltuja pullia uunissa 225 asteessa n. 5min. ota pois, lisää noin ruokalusikallinen toscatäytettä pullien päälle ja laita pullat takaisin uniin n. 5-9 minuutiksi, riippuen, minkä kokoisia pullia on ja kuinka paljon täytettä pullissa on päällä. Jos on enemmän täytettä, suosittelen pitämään pidemmän aikaa, mutta jos on laittanut vain vähän täytettä, niin vähempi paistoaika riittää.

Ota pullat uunista pois, kun on saaneet reunoille kivasti väriä.Nauti kahvin, glögin tai teen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Jasmine85
Todellisia sokeripommeja, mutta välillä näinkin! =)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään